Dwaie popularne teorie: Rumple i król Leopold (ojciec Śnieżki). Wiadomo, że królowie/książęta za młodu w historii mieli romanse. Cora mogła być jedną z kochanek Leosia zanim wziął za żonę Evę.
Moim zdaniem Rumple odpada (raczej by sie zoreintowal), a Leopold tez by chyba cos powiedzial po poslubieniu Reginy.
Obstawiam kogos zupelnie innego!
Widziałaś może zaktualizowane drzewo rodzinne OUaT?
http://gladrappa.files.wordpress.com/2012/07/family_tree.jpg
Aha... xD Bo ja właśnie próbowałam rozkminić i nie mogłam... Ja nie zrozumiałam żartu.. Ale spoko, ja nie łapię internetowego sakrazmu, jest dla mnie za trudny :D
Co za ubogość koncepcji;DDD A co powiecie na że ojcem Zeleny jest tajemniczy tatuś Charminga? Opcja znacznie ciekawsza i znacznie bardziej mieszająca w rodowodach.
Największym pragnieniem Cory było dołączenie do królewskiej rodziny, więc na pewno z byle kim się nie puściła.
Musiał więc być to ktoś z królewskiego rodu. Ojciec Zeleny jej nie chciał, dlatego Cora musiała pozbyć się bękarta i poszukać szczęścia gdzie indziej .
Niby tak, ale Zelene mogla urodzic o wiele wczesniej, jako mlodziutka dziewczyna, na 100% zanim poznala Rumple. Moze miala jakas "true love" przed Rumplem? Ale uznala, ze wlasnie dolaczenie do krolewskiej rodziny jest dla niej wazniejsze, wiec postanowila ja porzucic? Tylko skoro ma w sobie taka moc, to kto kto jest? Obstawiam jakis naprawde mocny name!
Zelena jest tylko trochę starsza od Reginy. Poza Rumplem nie wiem kto z płci męskiej miałby magiczną moc, więc musiała odziedziczyć moc po Corze, gdy ta już się jej nauczyła. Myślę że ojcem jest Rumpel, przecież z Corą mieli romans i umowę że odda mu swoje dziecko, zmienioną na ich wspólne dziecko. Może Cora bez serca chciała go wykiwać. Gdyby Rumpel był ojcem to wyjaśniałoby dlaczego Zelena jest tak potężna, zazdrosna o to że Rumpel wolał Reginę oraz to dlaczego jest zielona, bo chyba skóra Mrocznego to odcień zieleni i może z obawy o wielką moc i ewentualną zieloną skórę Cora ją porzuciła.
To w jaki sposób Zelena traktuje Rumpla, moim zdaniem potwierdza to że jest jej ojcem.
Podsumowując Cora musiała zajść w ciąże dopiero po pierwszej lekcji magii (wątpię by jako córka młynarza nosząca worki mąki bo ojciec pije mogła zajść w ciążę i urodzić). Po ślubie z Henrym Seniorem wątpię by go zdradzała ze względu na skandal, a już na pewno nie zdradziłaby go z kimś z niższej sfery, więc zostaje tylko jego ojciec, ale oni się nienawidzili i nie posiadał magicznych mocy.
Co do tej teorii trochę mnie zaniepokoił wyraz twarzy Rumple podczas pierwszego spotkania Zeleny, a co do zielonej skóry to chyba on rzucił na nią czar kiedy WWW była wściekła, że nadal uczy Reginę.
A ja myślałem, że przez to że staje się zła, ale możesz mieć rację, bo gdyby chociaż były angielskie napisy to bym więcej zrozumiał.
Odbiła się na jej ciele jej prawdziwa natura - zawiść (nie potrafiła zachować twarzy czyli ukryc uczuć jak powtarzał jej przybrany ojciec) czyli Zelena dosłownie zzieleniała z zazdrości :DD
Moim zdaniem właśnie ta zieleń to zazdrość a nie zawiść. Jak to się mówi, że "zazdrość jest zielonookim potworem" to Zelena zyskała zieloną skórę
Otóż nie, drogi Watsonie;))) Pojecie zawiści jest szersze i obejmuje w swoim aspekcie tez zazdrość ale są istotne różnice. Osoby zawistne życzą innym, aby straciły to, co posiadają. Wiąże się to też z kompleksem niższości a sama zawiść jest emocją czysto negatywną (nie ma czegoś takiego jak "zdrowa zawiść")Zazdrość natomiast związana jest z miłością. Chodzi o obawę przed utratą partnera lub bardziej ogólnie o relacje emocjonalne.
Zelena spełnia idealnie te kryteria.
Kiedy Zelena czaruje to ta jej "magia" jest zielonai Rumple też, a Cory I Reginy fioletowa, może to ma jakieś powiązanie. wątpie żeby to Rumple był jej ojcem ale może Pan?
A może Walsh? Myślę, że zanim stał się czarnoksiężnikiem z Oz, skakał po różnych światach, tak jak Bae, więc mógł poznać Corę. a sam fakt, że jest ojcem Zeleny, mógł przed nią ukryć.
A może Marlin? Mielibyśmy dobre wprowadzenie do historii króla Artura i złej Morgany no i to by wyjaśniało wybitne magiczne umiejętności Zeleny.
Mam tylko nadzieję że nie Hook, bo byłby wtedy ojcem przyrodniej siostry przybranej matki niedoszłej teściowej która to [przyrodnia siostra] jest przy okazji adopcyjną matką dziecka jego przysposobionego syna i wymarzonej kobiety! :D Ufff. I teraz jeszcze uświadomiłam sobie, że mimo że Śnieżka jest babcią Hanrego to w kwestii prawnej jest również jego przyrodnią siostrą. Kocham ''Once Upon a Time''! :D
A tak na serio to wydaje mi się, że ojcem Zeleny musi być ktoś obdażony mocami skoro jest ona według Rumpla jest potężniejsza niż Regina.
Mówiłam ;) koligacje rodzinne zupełnie jak w telenoweli brazylijskiej ;P
A co Wy na to, żeby ojciec Zielonej był jednocześnie ojcem Evy? W końcu, kto powiedział, że to musi być ktoś potężny, skoro Emma też ma dar magii, a jej rodzice nie? Moim zdaniem, zakładanie, że to MUSI być ktoś władający magią jest błędne. Może, ale nie musi :)
I szczerze? Gdyby nie to, że pokazali nam już jak Cora i Hook się poznali, to obstawiałabym właśnie Hook'a ;P W końcu, jak Cora była młodsza, on był w Nibylandii, więc nie byłoby to niemożliwe :D
"A co Wy na to, żeby ojciec Zielonej był jednocześnie ojcem Evy? "
Wtedy... Zelena była by ciotką dla Śnieżki, cioteczną babką dla Emmy i cioteczną prababką dla Henry'ego.
jak to śnieżka przyrodnią siostrą henrego ? nie możliwe hehe ;p
Regina byla tylko jej macochą w umie nie ma nic między nimi a to że ona poślubiła jej ojca to nie znaczy ze są spokrewnione.
Tak samo jak bym nazwała ojczyma mojej matki nowego męza ? pff never ;p jej facet nie moj problem .