PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40046
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Ostatni sezon

ocenił(a) serial na 8

Jak myślicie, czy trzeci sezon będzie ostatnim?

no_bo_co

mam nadzieje że nie, bo chyba tego nie przeżyje jeśli okaże się, że ten sezon będzie ostatnim.

no_bo_co

Nie. Stań przed Everestem. Widzisz czubek? Nie? Dlatego, że jest przesłonięty jeszcze nie wykorzystanym materiałem i potencjałem na przyszłe odcinki OUaT.

Lost trwało 6 sezonów a w tym przypadku twórcy są ograniczeni jedynie prawami innych firm do kreowania historii postaci.

Gdzie kraina czarodzieja Oz o czym ciągle wspominają (Regina o żółtej drodze i munczkinach czy Neal o pantofelkach), cała historia walki Aurory z Maleficent, co z kolejną postacią Świata Bez Koloru, gdzie zapowiadane Cruella, Roszpunka i prawdziwa Urszula? Co z olbrzymim materiałem "Emmy sprzed Storybrooke"? Co z innymi światami zaprezentowanymi TYLKO POPRZEZ ISTNIEJĄCE DO NICH DRZWI w kapeluszu Jeffersona, które czekają na odkrycie tak jak teraz Nibylandia? Co z tymi wszystkimi zagadkami pozostawionymi po drodze jak chociażby skąd Rumpel miał łzy Reginy i jak zawarł umowę z Don Juanem czy co łączyło Kopciuszka z królem Georgem? Skąd Charming potrafi tak walczyć, mimo, że przedtem był tylko pastuchem? Kiedy i kto nauczył Śnieżkę przystosowania do życia w lesie? Jaką rolę ma Henry w dalszej historii? jak wygląda wątek miłości Marudy z wrózką Novą? kiedy Cora nauczyła się magii skoro złamała serce Mrocznego? Jak doszło do adopcji szwagra Uroczego? Czy Śnieżka (Snow White) będzie Śnieżną Królową (Snow Queen)? Czy Emma (Swan) jest księżniczką łabędzi (Swan Princess)? Co z Jeffersonem, Kopciuszkiem i Midasem?

Kiedy to mają pokazać jak nie w PRZYSZŁYCH seriach?!

Tego jest za dużo i jak się nad tym zastanowić to łeb dosłownie eksploduje od przemyśleń i teorii.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Tylko, że z oglądalnością jest kiepsko.

A jeśli chodzi o Lost, to na poziomie 3 sezonu miał o wiele wyższą widownie.

no_bo_co

Oglądalność jak oglądalność. Na razie jest na bezpiecznej zielonej wyspie jeśli chodzi o przedłużanie seriali.

http://www.spoilertv.com /2013/09/spoilertv-cancellation-predictor-table.html
LUB
http://www.spoilertv.com/2013/09/spoilertv-cancellation-predictor-table.html

Także do przodu nie ma co się zamartwiać.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Fajnie, większość seriali, które oglądam jest na zielonej wyspie.

no_bo_co

http://twitter.com/AdamHorowitzLA/status/396336483784617984
http://twitter.com/AdamHorowitzLA/status/398895729252372480
http://twitter.com/AdamHorowitzLA/status/399944117154635776

no_bo_co

że co? z oglądalnością tego serialu jest dobrze, wręcz rewelacyjnie. czytałem nawet artykuł że w USA w dzień premiery OUAT mają premierowe odcinki też inne seriale, ale za każdym razem góruje OUAT.

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Na wikipedii jest napisane, że z odcinka na odcinek oglądalność spada.

no_bo_co

na wikipedii każdy dyletant i laik może się "wykazać", wpisując takie "móndrości".

no_bo_co

sorry, ale to największa bzdura ever :)

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

niby czemu?

no_bo_co

a temu, że serial ma dobrą oglądalność, są na ten temat artykuły i nawet jak dodał użytkownik @dresior można sobie zobaczyć tweety na twitterze Adama Horowitza, gdzie wysyła podziękowania za to, że odcinki mają dużą oglądalność.

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Niestety to prawda, że oglądalność spada. W ostatnim odcinku wg darlton było to 6.71 mln / 2.1 czyli wcale nie tak pięknie. Mam nadzieję że się podniesie, ale serial ma raczej tendencję zniżkową. Oglądalność ostatnich odcinków dla porównania:

Ariel 7.55 mln / 2.3
Good Form 7.23 mln / 2.2
Nasty Habits 7.05 mln / 2.1
Quite a Common Fairy 7.53 mln / 2.4
Lost Girl 8.03 mln / 2.6
The Heart of the Truest Believer 8.52 mln / 2.6- otwarcie sezonu 3

Dla porównania:
Otwarcie sezonu 2
11.36 mln / 3.9

Otwarcie sezonu 1
12.93 mln / 4.0

Podsumowując:
Nie jest źle, ale oglądalność raczej spada. Nie usuną serialu przed 4 sezonem.

michu1945

michu na ciebie zawsze można liczyć! dzięki za pocieszenie :D

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Dokładnie, to na pewno nie ostatno sezon. Jest cała masa historii, które na pewno zostaną jeszcze wykorzystane. Chociaż ciekawi mnie bardzo co stało się z Jeffersonem i czemu powstał osobny serial Once Upon A Time in Wonderland, zamiast zrobić z tego kolejny sezon i włączyć w to wszystkie główne postacie.

Btw, na ile odcników przewidziany jest 3 sezon?

madamegrunge

22 :) (i możliwe, że jeszcze jakiś odc specjalny)

cathrine00

Odcinek specjalny już jest: "Journey to Neverland".

Wszystko jest na polskiej wikipedii.

michu1945

Wiem. Dlatego napisałam "jeszcze". :) np. na koniec sezonu

cathrine00

http://mem.kwejk.pl/site_media/obrazki/memimg/95.108.89.198_uSEAafldwwEtBkom.jpg

michu1945

Hahahaha :D You made my day! :D

użytkownik usunięty
michu1945

A o czym był ten odcinek specjalny ?

Odcinki specjalne są niczym innym jak sezonem w pigułce: "Magic Is Coming" streszcza sezon pierwszy, "The Price of Magic" omawia sezon drugi, zachaczając o pierwszy a "Journey to Neverland" skupia się na tym jak główna siódemka bohaterów trafiła do Nibylandii, wzmiankując najważniejsze eventy z odcinków 1 do 40.

ocenił(a) serial na 9
no_bo_co

jak dla mnie zakończenie serialu było by dużym błędem... na pewno jeszcze zaleźliby jeszcze wiele ciekawych baśni... które mogą dobrze rozwinąć... hmmm tylko by musieli dołożyć kolejnych złych bohaterów bo nie widzę znów złej Reginy i Piotrusia Pana...

Arthur_Pendragon7

DOŁOŻĄ, Zobacz sobie ilu jest jeszcze w kolejce :

http://images6.fanpop.com /image/photos/34300000/Disney-Villains-childhood-animated-movie-villains-3437197 1-704-600.png
LUB
http://images6.fanpop.com/image/photos/34300000/Disney-Villains-childhood-animat ed-movie-villains-34371971-704-600.png

ocenił(a) serial na 9
michu1945

:) chciałabym żeby był Alladyn, może też zrobią coś z Pongo i dalmatyńczykami... Herkules też byłby niezłą historią w serialu ^^

Arthur_Pendragon7

Pongo jest: patrz na psa Archiego. Coraz częściej wspominają o Agrabahu, także Alladyna też dostaniemy, skoro mamy Jafara w "OUaT in Wonderland". Był też jakiś news o zapowiedzi Cruelli, ale nie mogę znaleźć.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

wiem wiem ale chodzi mi rozwinięcie historii Pongo i Cruelli :D jak oglądałam 1 sezon to pierwsze myślałam że Archie to właściciel Pongo z filmów :) a tu okazało się że jest on świerszczem :D

Arthur_Pendragon7

No więc piszę ci, że BĘDZIE. Każdy z fanów myśli o tym od pierwszej chwili serialu. Zaufaj mi.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

;) oki

ocenił(a) serial na 9
Arthur_Pendragon7

jeśli chodzi o czarne charaktery to ja czekam na Skazę :D

ocenił(a) serial na 9
martadz_91

hahaha był moją ulubioną postacią w królu lwie ^^ nie zbyt lubiłam Mufase ;/ nie wiem dlaczego i tak zawsze szkoda mi że został zabity :c

ocenił(a) serial na 7
martadz_91

Hehe, dobre ;D

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

Ostatni sezon na pewno nie.... myślę że spokojnie 7/8 sezonów tyle postaci do dyspozycji, tyle historii do opowiedzenia, ten serial ma wiele do zaoferowania :-D

jasiu9208

Było by fajnie, ale jest jedno małe "ale". Henry. Za 7 sezonów Jared (aktor, który gra Henry'ego) miałby już 20 lat. Już teraz mocno naciągają z jego wiekiem. Wcale nie wygląda na 11, tylko, tak jak w rzeczywistości, na 13. No chyba, że zrobią jakiś duży przeskok w czasie...

ocenił(a) serial na 8
cathrine00

po jakimś czasie po prostu zmienią aktora, albo jak mówisz zrobią przeskok w czasie...:-)

jasiu9208

Albo coś takiego jak z Augustem i go odmłodzą. Wtedy mogliby wstawić w jego miejsce jakiegoś lepszego aktora niż Gilmore i to by była chyba najlepsza opcja! :D

ocenił(a) serial na 8
cathrine00

Mają wiele możliwości, Once Upon a Time wszystko jest możliwe i to właśnie jest magią tego serialu ;-)

jasiu9208

Dokładnie.

cathrine00

Oj tam, oj tam. Skoro Henry w momencie, kiedy otrzymał książkę, był starszy, niż wtedy, kiedy przyjechał do Emmy, to dla mnie jest jasne, że sepluch jakimś cudem podróżuje w czasie ;)

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Co do oglądalności, to jest bardzo duża. Sam fakt, że w dniu premiery odcinka 12 trzeciej serii na Twitterze były aż 2 tzw. "Trending Topics - Worldwide" na raz dużo mówi o oglądalności. Jak nie powstanie co najmniej 7 seria, to nigdy się z tym nie pogodzę i ich zaskarżę.

ocenił(a) serial na 8
kajoj944

Chyba ci się nudzi, że takie stare tematy wygrzebujesz? :P

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Nie. tylko szukałem info na temat 4 sezonu:)

kajoj944

W sobotę 10. maja dowiemy się czy OUaT dostał przedłużenie na 4. sezon bo tego dnia, w latach poprzednich ogłoszono prolongatę na serię drugą i trzecią.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Yay! Super!