PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40144
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Hej! II. połowa 3. sezonu już nieco się rozwinęła. Z każdym nowym odcinkiem przychodzi mnóstwo nowych pytań dotyczących przyszłości naszych ulubionych bohaterów, ale, jak w każdym sezonie - także o ich przeszłość. W tym przypadku najciekawszym okresem w ich życiu jet rok, którego większość bohaterów nie pamięta. Jednak mamy też Hooka, którego losy w tym czasie są dla nas największą zagadką. Oczywiście trudno jest zgadnąć, co w tym czasie robił Hook, ale można mieć pewne przypuszczenia co do jego prawdziwych intencji. Dzisiejszy odcinek (s03e14) daje nam chyba jeszcze więcej dowodów na to, że jednak Hook ma coś na sumieniu. Czy tylko ja jestem coraz to bardziej podejrzliwa wobec naszego dzielnego kapitana? Czy to przypadek, że to właśnie on został wysłany po Emmę? Czy może tak, jak Aurora i Filip, on też ma "nieczyste sumienie"? Czy nowy czarny charakter (a raczej zielony charakter) w jakiś sposób przeciągnął go na swoją stronę? Jakie macie przypuszczenia?

ocenił(a) serial na 9

skąd taki pomysł? nie neguję, serio pytam, widocznie niezbyt uważnie oglądałam bo nic takiego nie rzuciło mi się w oczy ;)

ocenił(a) serial na 6
martadz_91

Emma powiedziała w 3x14, czyli najnowszym odcinku, do Hooka, że czegoś jej nie mówi. A jak wiadomo Emma jest detektorem kłamstw wszelakich. Hooks zaprzeczył, ale po jego minie było widać, iż nie zdradził całej prawdy. Było chyba jeszcze kilka delikatnych insynuacji co to tego. Nie jestem pewna, ale chyba było to wtedy gdy Emma pytała o Neala, aczkolwiek jestem zbyt leniwa by sprawdzić.

ocenił(a) serial na 9
ElisaD

ok dzięki, też jestem zbyt leniwa żeby oglądać ten fragment jeszcze raz ;)

ElisaD

Mnie się wydaje, że chodzi właśnie o Neal'a. Za każdym razem, jak pojawia się pytanie o niego, a Hook jest w pobliżu, to robi taką minę jakby coś wiedział. Było tak już w momencie, gdy Emma pierwszy raz zapytała o Neal'a Davida i Snow.

salamandria11

Ja to odbieram jako "No nie, ona znowu o tym facecie?"

użytkownik usunięty

Od ostatniego odcinka (s03e15) wydaje się, że jednak Hook wiedział o tym, że Neal i Rumple to jedna osoba, myślę, że wiedział to właśnie od Zielonej, albo też od kogoś z Oz. Hook chyba dalej coś kombinuje. W 13. odcinku 3. sezonu Charming zapytał Hooka, skąd dowiedział się o tym, żeby sprowadzić Emmę do SBR na co Hook odpowiedział, że dostał wiadomość, dostarczoną mu przez mewę, nie wiadomo, od kogo, z jakimś liścikiem i z niewiadomego pochodzenia substancją. Na pewno każdy na jego miejscu powróciłby do dziewczyny, którą podobo kocha i dał jej jakąś dziwną substancję niewiadomego pochodzenia! Szczególnie w momencie, kiedy w okolicy grasuje jakaś okropna wiedźma! Chyba że to tylko dla mnie wydaje się trochę dziwne. Charmingowie jakoś łatwo łyknęli tę opowieść, popierając rzuconą teorię, jako, że niby Snow mogłaby to wysłać, tym, że "no tak, wiadomość dostarczona przez ptaka - that does sound like you, Snow, and shame on you, August Booth, you stole her idea!". Serio? Ponadto, w odcinku ze śmiercią Neala wyglądało trochę tak, jakby chciał się z nim pożegnać (ta cała gadka o tym, że tam gdzieś jest chłopiec, ze coś tam, coś tam, bebleblbleble), co znaczyłoby, że od początku wiedział, co się z nim dzieje! Cho lera tylko ciekawe, po której stornie się opowiada i z kim spiskuje. Nie śpijcie! Jakieś pomysły?

ocenił(a) serial na 9

Z tego co wiem w 3x17 gdzie ocinek bedzie o Hooku ma sie pojawic Czarnobrody. Moze to z nim cos zwiazanego ?

ocenił(a) serial na 5

Nie sądzę, że wiedział o tym, że Neal umrze... po prostu odczernianie charakteru trwa w najlepsze ;) COŚ wie na pewno, ale nie sądzę, żeby spiskował, teraz, kiedy stawką jest Emma(jego rozmowa z nią, w 3cim sezonie, że "wygra" jej serce, ona mu mówi, że to nie jest konkurs, a on jednak obstaje przy swoim), nie naraziłby jej na nic... No i próbował przywrócić jej pamięć pocałunkiem prawdziwej miłości jeszcze zanim powiedział cokolwiek o eliksirze.