PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Warte obejrzenia?

ocenił(a) serial na 10

Zakładam, że był już taki temat, ale to nie ważne. Chciała bym wiedzieć czy warto jest zacząć to oglądać? Wszyscy polecają ten serial, ale sama nie jestem do końca przekonana. Nie wiem nawet za bardzo o czym jest. Więc pytam was.

meel

Pewnie, że warto, serial jest świetny. Ale tylko jeśli lubisz te klimaty baśniowe, bo to o tym serial.

meel

moim zdaniem warto, ale jak wiadomo są gusta i guściki. szybka akcja (jak na tego typu serial), barwnie zarysowane postacie, scenarzysta z pomysłami, a co za tym idzie ciekawa i nietuzinkowa fabuła.
tyle ode mnie.
polecam obejrzeć chociaż 1. odcinek, to od razu będziesz wiedziała czy chcesz oglądać resztę.

meel

jest spoko, ale trochę naiwny i dziecinny :P można pooglądać, choć bardziej polecam "Grimm" jest mroczniejszy, ale co kto lubi...

pixi222

A ja bardziej polecam OUAT od Grimm, bo Grimm jest strasznie nudny. Ale co kto lubi... ;)

elenkaa

Ja Grimm odpuściłem po drugim odcinku, a OUAT po odcinku, w którym ratowali chłopca z zasypanej kopalni. Bardzo to było naiwne :/ Obydwa seriale mnie rozczarowały, a byłem na nie nastawiony dość pozytywnie.

Wszedłem na forum specjalnie, żeby sprawdzić czy warto wrócić do któregoś z tych seriali bo mi się nudzi :)

ocenił(a) serial na 8
pixi222

grimm jest strasznie naiwny i w ogóle nie jest mroczny. tu 'naiwność' wpisana w konwencję

marajka

nie jest mroczny ?! jest, co nie znaczy, że nie jest naiwny, ale o wiele mniej niż Once :P Poza tym Grimm ma ciekawe pomysły typu Żniwiarz Grimmów, porywanie ludzi w czerwonym, czy zwierzokształtni... Once przegina czarno-białością postaci... aż szlag człowieka trafia, że wiadomo jak się skończy przynajmniej dla głównych bohaterów....
Choć lubię sobie przy obiedzie obejrzeć albo przy pracy...

ocenił(a) serial na 9
meel

Myślę, że najprostszym sposobem sprawdzenia czy warto obejrzeć, czy nie, jest obejrzenie pierwszego odcinka. Jedyne co stracisz, jeśli Ci się nie spodoba, to około 45 minut życia :)

ocenił(a) serial na 5
meel

Odcinki są na prawdę przeróżne, ale dla siódmego warto obejrzeć pierwsze sześć. Ale fakt faktem, że kilka jest beznadziejnie naiwnie głupich, i efekty specjalne bywają często dość... niespecjalne.

ocenił(a) serial na 10
ch0mik7

Obejrzałam wszystkie i muszę powiedzieć, że mnie wciągnęły :) Z początku nie sądziłam, że tak może być, ale jest :D