Zabawa inspirowana opowieścią Roberta Carlyle'a . Przypomniało mi się że jakiś czas po jego żarcie o misce zupy http://www.youtube.com/watch?v=PduOLkKWWng fani zaczęli nałogowo nadużywać słowa soup i wstawiać go w różne cytaty z serialu. Już kiedyś wspominaliśmy o tym na forum. Proponuję podobną grę. Jedna osoba pisze jakąś w miarę sławną frazę z serialu i jakieś słowo zamienia na 'soup'. Druga osoba musi zgadnąć co to za słowo a następnie dodać jakiś swój cytat z once. Żeby zachować oryginalną formę piszmy cytaty tylko po ang,ok?
Nie ma co, wciąga i nie można nic na to poradzić xDD
"straw"
Jaka faza na 2x16 xD
"The soup she was before do you think that soup survived?"
"person"
Chyba czas zmienić płytę, hmm?
"All you have is an empty heart and a chipped soup." :>
"cup"
"All I need is your special soups to get me somewhere. Somewhere you've been before."
Wybacz, że Cię uprzedzam tycia20902!
"skills"
--------------
"There's a difference between literal truth and honesty of the heart. Nothing taught me that more than this soup."
A nie na odwrót, "Soup is power"?
Jeżeli tak, to "magic", a jeżeli nie, to nie wiem.
Maggie4455, wiesz co! Jak mogłaś! ;D
Trudne dałaś, regal759, dosyć trudne. Tak właśnie mi się wydawało, że to może być Cora. Albo Rumple. Musimy szukać, niestety ( albo "stety").
Jak "power" to musi być któreś z nich, haha xD
Dać jakąś kolejną podpowiedź, czy sobie poradzicie? :D
Może jeszcze chwilę popróbujemy ambitnie bez kolejnej podpowiedzi, co, tycia20902?
"freedom" :)
------------
"Power is soup." - tak, po raz kolejny to samo! Tyle, że tutaj chodzi o inny przypadek, inne słowo. Tak, powiedział to ktoś jeszcze. Z miejsca mówię, że nie Cora. ;)
Oj, było było :D Po prostu zrobiłam generalne wyszukiwanie, a że zaczęłam od początku 1 sezonu to długo to nie zajęło, ale dla pewności obczaiłam wszystkie 44 odcinki xD
Hm.. Hmm...
"My soup will disappear."
"power"
----------------------------
"Love's the worst. I wish there was a magic soup."
Mały off-topic, tycia20902, hmm? (Moja to Rumbelle.)
"time"
---------------------
"I can soup your wish."
tycia20902 Mam 5 xD
SwanQueen, HookedQueen, StableQueen, MadQueen, Hunting Queen xd
Dobrze, "grant".
Same Queen ;). A Twoja ulubiona postać to, hmm, Regina?;D
"mother"
-------------------
"All she ever wanted was for me to be soup."
Nie trudno zgadnąć xD Rumbelle też ;) Jeszcze Hook+podłoda, Cora+parasol xD Wymyślony Regina+Jeff+Alice xD + kilka innych xD
"good"
"But that'll never happen because my soup will be Queen."