PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40046
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

mam pytanie..

ocenił(a) serial na 6

co na samym końcu odcinka That Still Small Voice Regina Mills wrzuciła do tego szybu?

ukafek

Sezon 1 odcinek 5: kawałek szklanego grobowca Śnieżki przeniesionego z Zaczarowanego Świata.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Dzięki wielkie!
ale czy ten szklany grobowiec jakoś sie pojawia wcześniej, czy wiesz o nim z późniejszych odcinków? bo jakoś nie kojarze go...i że rozbity...

ukafek

Pojawił się tylko później, w finale pierwszego sezonu. Rozbity, dlatego, że Klątwa WYRWAŁA wszystko z Zaczarowanego Lasu i przeniosła do Storybrooke. Coś jak upadek kubka o podłogę: jest albo wyszczerbiony albo pęknięty. Szklana trumna znajdowała się też pod Archie'm i Henrym w windzie, gdzie kamyki lub kamienie mogły spadać na przedmiot i go nieco zniszczyć. Trzeci powód dlaczego jest taki poznasz jak obejrzysz finał... i skojarzysz fakty.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Dzięki za wyczerpującą odp;)
widać niezłą znajomość serialu;)
nie wiesz czy to jest na podst. jakiejś powieści? skąd pomysł...

ukafek

Oglądłąeś "Lost"? Zabrali się za to pozytywnie zbzikowani scenarzyści tego serialu. Jeśli znasz angielski, to wszystko jest na angielskiej wikipedii, w haśle "Once Upon a Time (TV series)", podrozdział "Conception". Jeśli nie, to napisz a ja w skrócie i w miarę zrozumiale postaram się to przetłumaczyć.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Jeśli chodzi o Lost, to na którymś sezonie zakończyłem, nie pamietam juz na którym i dlaczego, ale chyba zaczynało to być już za bardzo naciągane...
Tak więc jeśli Ci się chce i masz chwilę to chętnie się dowiem czegoś więcej...

michu1945

A mnie zaskoczyłeś z tymi lostami, mój ulubiony serial, tak właśnie przez cały pierwszy sezon wydawało mi się że ten serial jest jakoś podobny do innego który oglądałem a teraz dopiero sobie skojarzyłem fakty, akcja z przeszłości i teraźniejszość, jeny, pozytywne zaskoczenie XD

Moja znajomość angielskiego nie jest za dobra więc jakbyś mógł przetłumaczyć tak w skrócie to będę wdzięczny.

ocenił(a) serial na 8
Quaint_2

Skoro twój ulubiony serial, to Batoniki Apollo i masa innych nawiązań powinna zostać przez Ciebie wyłapana... te seriale są bardzo do siebie podobne pod względem postaci, powiązań a nawet gatunki - OUAT jest z gatunku MYSTERY a nie wiele seriali/filmów jest tego typu.
Z resztą nawet teraz w poprzednim odcinku - samolot z linii lotniczych AJIRA którym lecą 3 pewne osóbki ^^ prosto z 5 sezonu LOST XD

Artemisek

jestem dopiero na 5 odcinku, drugiego sezonu ; D

a to takie rzeczy udało mi się wyłapać albo gdzieś o nich czytałem, po prostu myślałem że chodzi o coś więcej.
chociaż jakoś nie widzę tu podobieństw między postaciami ;d