PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Ostatnio męczy mnie pytanie – co by się stało gdyby Emma albo ktokolwiek po prostu zabili Reginę?
Tak po prostu, bez ostrzeżenia (żeby nie dała rady się nawet zastanowić) wejść do niej do domu i bez zastanowienia wpakować w nią kulkę albo nóż?
Proszę wyłączyć na chwilę poczucie moralności i sprawiedliwość oraz myśl co by się stało z Emmą później, czy musiałaby ukrywać morderstwo, albo pójść siedzieć itd. To dla tych rozważań bez znaczenia.
Czy klątwa by znikła? Czy przeciwnie, zostaliby „zamknięci” w tym świecie na zawsze? Czy odzyskali by pamięć? Czy przestaliby istnieć? I czy Regina jest śmiertelna? (szeryf był, ale on nie jest królową i nie ma mocy). Czy byłaby różnica KTO ją uśmierci – Emma jako ta z zewnątrz (plus ewentualnie pisarz i Henry) czy ktoś z baśniowego świata? Jak myślicie?

anchema___

Reginy raczej nie da się zabić poprzez zwykłą kulkę miedzy oczy, pewnie chroni ją magia ;) Jak by to było takie łatwe Rumpel już dawno by się jej pozbył.

ocenił(a) serial na 9
anchema___

hehe myślę, że to by było zbyt proste. Pewnie dało by się ja zabić, ale ona ma dużo sekretów, które wraz z jej śmiercią przepadły by razem z nią i może dlatego Rumplestiltskin nie chce jej uśmiercać, a w miasteczku mieszkają zbyt zacni ludzie by nawet pomyśleć o zabójstwie kogoś.