PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779162}
6,6 117  ocen
6,6 10 1 117
De Zaak Menten
powrót do forum serialu De Zaak Menten

Serial pełny uproszczeń.

użytkownik usunięty

Sopot koło Stryja :) Wedle tego serialu w Polsce ginęli tylko Żydzi. Dziwnym trafem zapomniano o wymordowaniu profesorów Lwowskiej Uczelni.Przed wojną jako posiadacz majątku ziemskiego w Polsce bywał w domach polskich profesorów. Po wybuchu wojny zainicjował ich wymordowanie w celu zdobycia ich majątków. Produkcja skupia się prawie wyłącznie na krzywdzie Narodu Żydowskiego.

Wojtek masz rację, ale czytam, że też tak jak i ja poszukałeś historii Mentena. Niestety Holandia /a właściwie pewni decydenci, których Menten "kupił"/ , nie zgodziła się na jego wydanie Polsce w październiku 1950, by skazać go również za Lwów itd., A historia powiedziana w filmie przedstawia historię Hansa Knoopa i Jego walki o prawdę ... Gorąco Cię pozdrawiam Imienniku!!!

użytkownik usunięty
wojtek1a

Masz rację. Poniosło mnie. Dobrze opowiedziana historia.

Eetam, wcale Cię nie poniosło ... w ferworze oglądania przeoczyłem małe coś tam ... tak jak i ja przeoczyłem że Sopot to inny Sopot

ocenił(a) serial na 9

Prawda że głównie mowa,o mordach na Żydach, no ale takie są i były realia. Ale Ci Żydzi mówią po polsku w tym filmie, bo to polscy obywatele, polscy Żydzi byli.