PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97620}

Deadwood

2004 - 2006
8,0 11 tys. ocen
8,0 10 1 10872
8,2 9 krytyków
Deadwood
powrót do forum serialu Deadwood

Jestem na 11 odcinku pierwszego sezonu i po całkiem interesującym początku, koniec sezonu
jest niesamowicie nudny... Jak wypadają kolejne sezony? Dzieje się coś, czy nadal to "dokument"
z życia obozu?

ocenił(a) serial na 9
_Ja_

A daje to w ogolę radę, czy mamy tu raczej coś na poziomie Synów Anarchii?

użytkownik usunięty
Motorcycle_Boy

Powiem tak. Pierwszy sezon był stosunkowo dobry, fajnie się oglądało, postacie były wyraziste. Potem z tego serialu zrobili teatr (dosłownie). Dialogi wyglądały bardzo nienaturalnie, coś jak w książkach Mickiewicza i ten jego literacki sposób pisania. Na sam koniec scenarzyści już nawet pomysłu na postacie nie mieli i zapewne to jest powód, że ściągnęli ten serial z ramówki. Ogólnie można obejrzeć, ale nie spodziewaj się cudów. Nie rozumiem niektórych zachwytów, ot był sobie serial i się skończył. Jedyną postacią zapadającą w pamięć jest Al i to dla niego można obejrzeć.

ocenił(a) serial na 8
Motorcycle_Boy

Ciężko mi się do tego odnieść, bo SoA dla mnie jest bardzo dobrym serialem, ale jeśli na początku ci się nie spodobało, to potem lepiej nie jest. W serialu jest sporo dobrych dialogów i masa ciekawych postaci, ale jest przegadany i miejscami zwyczajnie nudny, bo niewiele się dzieje.