Jest to stacja której fanem nie jestem a może tylko sobie tym serialem wbić kolejny gwóźdź do trumny bo 2 sporę minusy ode mnie już zebrała.
Stacja ta ma zajmować się Sci-Fi bardzo fajnie bo jestem fanem tego gatunku a za wiele dobrych produkcji serialowych czy też kinowych zobaczyć nie mogę ze względu na duże koszty produkcji a co się z tym wiąże większość stara się unikać tego gatunku jak ognia.
Ale czy ten serial przetrwa? Mam wątpliwości i to poważne. Swego czasu mieli SGU po bardzo dobrych wynikach 1 sezonu przedłużyli serię na 2 ale potem oczywiście out z nie do końca przemawiających do mnie przyczyn. Potem zostało zdradzone że duże koszty produkcji i chęci odtworzenia serii BSG spowodowały anulowanie SGU by uzbierać potrzebne fundusze na zrobienie z rozmachem Blood and Chrome. Taki rozmach był że po długim okresie produkcji i stworzeniu samego pilota anulowali projekt bo znowu za duże koszty... Pilot przeleżał z rok jak nie lepiej na półce w końcu go puścili jako niby film... No a Defiance było zapowiadane jako produkcja mająca przywrócić stację na właściwe tory i odkupić dawne grzechy. Czy odkupią? Czy znowu nie doczekamy 2 sezonu nawet ze względu na duże koszty lub inne widzi misie?
Czas pokaże czy będzie to miało ręce i nogi czy okaże się kolejnym failem tej stacji.
Zwiastun mnie bardzo zachęcił taki klimat Terry Novy albo hmm Outcasta? coś takiego było tylko na 1 sezon kiedyś z elementami różnych innych produkcji no wygląda to fajnie od strony wizualnej tylko fabuła musi podołać. Zobaczymy
Obejrzałem dopiero pilot, ale trochę to jednak słabowite.
Dam temu szansę mimo wszystko, bo dawno nie widziałem już dobrego SF.
Mimo wszystko szkoda, że SGx już nie wróci.