PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504475}
6,9 1,4 tys. ocen
6,9 10 1 1362
Defying Gravity
powrót do forum serialu Defying Gravity

No niestety skonczylo sie na 13 odcinkach a szkoda bo przynajmniej jeszcze jedna serie mogli by zrobic i zakonczyc normalnie (zbierajac wszystkie obiekty) i wyjasnic po co to wszystko.
Serial naprawde ciekawy, moze troche przesadzali z tymi halunami (za czesto to samo) mimo wszystko nie zaluje ze obejrzalem.

Aha i chyba Zoe, a nie Chloe (obsada)

ocenił(a) serial na 8
macieqh

Szkoda, nie wyjaśnili halunów Nadii (była facetem, miała brata bliźniaka?), dlaczego Jen nie widzi Obiektów, zostawili dużo innych wątków, z których można zrobić kolejne sezony. Mam nadzieję, że jakaś stacja się tym serialem zainteresuje, bo pomimo tematu stricte sci-fi czuć tu rękę scenarzystów "Chirurgów".
Polecam!

ocenił(a) serial na 8
tawaret

Też myślałem że być może Nadia miała bliźniaka, ale teraz wydaje mi się że
w przeszłości była facetem i zmieniła płeć. Ma w końcu dość męskie rysy.
Jak na moje serial powinien mieć tyle sezonów, ile planet odwiedzić mają
'astronauci'. Mimo tego że sama "beta" mnie totalnie nie interesuje, a
projekt tego jak wygląda w ogóle mi się nie podoba, to jestem bardzo
ciekawy co dalej z tą podróżą. (przy okazji przyszedł mi do głowy pomysł,
że może te obiekty powodują halucynacje, po to żeby wywołać określone
emocje i może się w jakiś sposób nimi "żywią". Każdy obiekt inną emocją,
Beta poczuciem winy na przykład. Ciekawie by się zaczęło dziać gdyby któreś
wywoływało strach.

ocenił(a) serial na 6
macieqh

Szkoda, że serial został anulowany. Twórcy sami sobie zgotowali porażkę w rankingach oglądalności niestety. Za dużo egzotycznie połączonych, nadmiernie skomplikowanych wątków.

gary_joiner_tm

No niestety, oglądalność spada kiedy należy wysilić mózgownicę i uważnie słuchać dialogów. Takie czasy :-(... Wielka szkoda, że anulowali ten serial...

ocenił(a) serial na 9
rafalab777

Trafiłeś w sedno :) Fakt że wątki są złożone a klimat filmu tak samo tworzą efekty jak i dialogi , ale hej przecież takie ma być kino :) Żałuję że serial "umarł"... Zamiast tego nakręcą pewnie następne sezony Battlestara albo CSI :P

ocenił(a) serial na 4
shkeec

Hmm Battlestar pod względem gry aktorskiej i złożoności wątków, a także od strony socjologicznej i psychologicznej wydaje mi się ciekawszy. Ten chyba nie trafił w swój czas. Te napuszone podsumowania pod koniec zawsze mnie irytowały. Z jednej strony lajtowa rozrywka z aspiracjami. Za mało akcji dla większości, za płytko dla ludzi, którzy chcą czegoś więcej, no i trudno utożsamić się, z któryś z bohaterów.

ocenił(a) serial na 7
macieqh

Seria kończy się jak każdego innego serialu - albo będzie popyt i zrobią kolejne, albo na tym się zakończy. Jednak jeśli powstaje serial i oznacza się część odcinków jako sezon to logicznym jest, że będą kolejne. Inaczej byłby to zwykły serial z jakąś tam liczbą odcinków, bez planów na kolejne.
Ten serial jest taki sam jak wiele innych - te same wprowadzenia, te same zakończenia - styl oryginalny to to nie jest.

@shkeec - ja tam na CSI się cieszę. Mogliby np. w LV przywrócić postać Grissoma, któremu do pięt nie urasta "Doc"^^