PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=129163}

Degrassi: Nowe pokolenie

Degrassi: The Next Generation
2001 - 2015
7,6 5,2 tys. ocen
7,6 10 1 5162
Degrassi: Nowe pokolenie
powrót do forum serialu Degrassi: Nowe pokolenie

Czegoś nie czaje...

ocenił(a) serial na 10

W jednym z odcinków 5 serii JT mówi komus że Liberty jest za młoda na dziecko i że ma tylko 15 lat , więc można wywnioskować że w 1 serii degrassi bohaterzy tacy jak Emma , Manny Toby i Liberty mają po 11 lat , a starsi bohaterowie są o jedną klase starsi Tzn że Paige , Spinner , hazel mają po 12 lat . Pamiętam że w 1 klasie Ashley chciała stracic dziewictwo ... to w wieku 12 lat chciała stracić dziewictwo !? , Pamiętam też że manny mówiła że nie urodzi dziecka w wieku 14 lat a to był 3 sezon więc powinna mieć 13 lat , ale w 3 sezonie paige obchodziła też 16 urodziny ... więc Manny powinna miec 15 lat , od dawna mnie to gryzie w jakim oni są w końcu wieku w seriach ....

ocenił(a) serial na 10
Brooke_3

Po obejrzeniu dzisiejszego docinka też ciągle łazi mi to po głowie. Niestety nie mogę Ci pomóc, bo sama się nad tym zastanawiam :)Mam nadzieję, że ktoś nas oświeci xD Buziaki :*:*:*

ocenił(a) serial na 10
Brooke_3

W dzisiejszym odcinku Marco mówi ojcu, że czekał na to 17 lat. Czyli wychodzi, że ma 17 lat, tak jak Paige, Craig,..., a Manny, Emma, JT i Liberty po 16 (a ostatnio było, że ma 15...), ale w jednym z odcinków z 1 serii Jimmy mówi do Ashley, że fajnie być 14-latkiem. Paige zgwałcono w 2 sezonie i ponoć miała wtedy 15 lat. To by się niby zgadzało, ale skoro Paige w 2 miała 15, to np. Manny miała 14. I to była 2 seria, a teraz jest piąta i jest starsza tylko o dwa lata? Widocznie to nie jest tak, że jedna seria = jeden rok szkolny... buziaki :*:*:*

ocenił(a) serial na 10
annmarie

Nie bo oni to liczą semestrami.Jak jescze nie ukonczą 16 lat a ma ktos urodziny za np. miesiąc to sie mówi że ma 15 lat.Mnie sie wydaje że to tak jest...

użytkownik usunięty
tomeczek174

Pierwsza seria zaczęła się początkiem roku szkolnego, w którym Manny,Emma,J.T itd szli do pierwszej klasy gimnazjum(czyli u nich mieli po 11-12 lat), a Craig,Paige,Marco do drugiej (13-14).
Teraz jest seria piąta i Manny,Emma są w piątej klasie(drugiej liceum)-15-16, a ci starsi w maturalnej (17-18)..nie widzę niczego skomplikowanego..

ocenił(a) serial na 10
Brooke_3

a raczej tak... 1 seria = 1 rok szkolny oni zawsze wracaja do szkoly z wakacji a pamietam ze w 2 albo 3 serii w jakims poczatkowym odcinku Paige czy Spinner nie pamietam dokladnie mowili ze nie wytrzyma tu kolejnego roku ...
Jeszcze cos
W wpisie powyrzej wychodzi na to ze w 3 zesonie Paige ( jak miala urodziny ) ma 16 lat a Manny 15 , a z twojego " licznika"wychodzilo by ze Manny ma 14 lat.......Sama juz w tym wszystkim sie pogmatwalam...

Brooke_3

Myślę, że Liberty rocznikowo ma 16 lat, ale tak naprawdę 15.