Nie chce oglądać tego 1 sezonu wolała bym zacząć te późniejsze..
Tak bohaterowie się zmieniają (trudno by było żeby przez 11 sezonów ktoś wciąż chodził do liceum i był nastolatkiem).
Dopiero zaczynam oglądać ale chyba co 3 sezony zmienia się obsada przynajmniej tak jest w przypadku aktorki Pauli Brancati która gra przez sezony 7-9.
Zastanawia mnie dlaczego to ma takie wysoka ocenę skoro gra aktorska nawet ciągnie w miarę ale jeśli tak wygląda nauka w stanach to wow amerykanie to straszni dewianci i cioty.Co drugi to pedał dziewczyny to lesby jacyś transgenderyści jej masakra co za ludzie w dodatku tylko uprawiają sex i biorą narkotyki hah co za głupota a najlepsze jest to, że ich rodzice to debile. Widziałem w jednym odcinku jak matka dziewczyny przyłapała ją na paleniu a ta zabrała dziewczynę do dyrektora własna matka za papierosa poszła i podpieprzyła córkę boże co za ludzie wtf o co to chodzi w tym filmie, to film o nienormalnych ludziach czy co.Tak to te nazwijmy to dzieciaki łamią zasady ok rozumiem ich rodzice to idioci kablują na swoje dzieci a za jakieś śmieszne wykroczenia jak spóźnienie się do szkoły dostają zawieszenia itp.. ale za sex z byle kim narkotyki i temu podobne żadnych kar co za głupota a ich problemy to nie mają normalnych tylko jakieś kosmiczne. Nie mówiąc o tym, że jedyne o czym myślą to robienie dzieci haha głupota to moje zdanie ale nie podoba mi się to wcale a wcale.
hehe
Bardzo ładna wypowiedź ale po pierwsze to jest Kanadyjski serial więc opowiada o kanadyjskich a nie amerykańskich nastolatkach.
Po drugie bardzo "ładnie" określasz gejów słowem które jest zdrobniałą formą od pedofila co świadczy o tym że nie jesteś mądrzejszy od tych dzieciaków z serialu (o tym że świadczy to o twoim braku tolerancji to nawet nie wspomnę).
Po trzecie i ostatnie to gdyby ich problemy były "normalne" a nie "kosmiczne" (jak to ładnie określiłeś) to nikt by tego nie oglądał bo tego typu seriale są głównie oglądane przez ludzi którzy lubią widzieć że ktoś ma gorzej od nich żeby poprawić sobie nastrój.
O moje kompetencje się nie martw zapewniam cie ze skończyłem więcej szkół jak ty ponieważ jestem nauczycielem historii w liceum. Będę określał tych dziwnych ludzi jak mi się podoba nie będę nikogo obrażał dlatego nie powiem bardziej dosłownie ale tak nawet zwierzęta się nie zachowują żeby się bzykać z własnym gatunkiem więc każde miano ich określające jest dobre. Co do serialu wyraziłem moje zdanie i jak dla mnie to mogą być nawet z Grenlandii ale to jest serial mało ciekawy o idiotycznych problemach i jeśli takie szkoły mają Kanadyjczycy i takich uczniów to GRATULUJE!
A ja jestem rosyjskim fizykiem jądrowym :)
Każdy może napisać co chce w internecie i nie można udowodnić czy to prawda czy też nie.
Ale nie o tym jest to forum więc przejdę do serialu.
Twierdzisz że takie rzeczy dzieją się w serialach a nie u nas w kraju?
Zastanawiam się gdzie ty jesteś tym nauczycielem że nie słyszałeś o 12-13 letnich polkach zachodzących w ciążach i o nastoletnich narkomanach?
Ja osobiście znałam koleś którzy mając 14 lat palili zioło i to na terenie szkoły (gimnazjaliści) a nauczycielem nie jestem, a mając 16 lat rozprowadzali swój własnoręcznie wyhodowany towar (jako uczniowie technikum) i o dziwo gdy policja to wyniuchała (policja a nie nauczyciele w szkole) jedyne co im zrobili to zarekwirowali towar i kilka gadżetów które sobie kupili za jakże "ciężko zarobioną" kasę.
Więc przestani chrzanić o tym jak to gdzieś indziej jest pełno debili i spójrz na własne podwórko, bo może i w twojej klasie ktoś ćpa albo jest dilerem panie nauczycielu.
Wiesz co oczywiście, że się takie rzeczy zdarzają ale mi chodzi, że nie na taką skale bo to są przypadki tylko i wyłącznie a w tym filmie to co drugi jak nie każdy z nich ma takie problemy czyli 90% dzieci w ich szkołach to narkomani i geje tak i to jest normalne ?? A do tego rodzice dzieci i ich śmieszny styl wychowania za np coś tam przeskrobał sobie to wysyłają go na obóz żeby go inni ludzie poprawić błędy w wychowaniu dzieci może dla ciebie to jest normalne ale tak na prawdę to idiotyzm.
No jasne że nie na taką skale jak w serialu i nie uważam tego za normalne.
Ale to jest serial a nie rzeczywistość (na pewno nie ma miejsca na ziemi gdzie jest dokładnie tak jak w tym serialu) i gdyby ktoś nie miał problemów to nikt by tego nie oglądał i po 1 góra 2 sezonach serial znikną by z anteny.
Nie wiem czy oglądałeś kiedyś serial "m jak miłość" (u mnie w domu to oglądali więc chcąc nie chcąc też trochę widziałem) jeśli tak to pewnie zauważyłeś że główni bohaterowie ciągle mają jakieś problemy ale czy uwierzyłeś w to że jakaś rodzina ma aż tak przerąbane jak Mostowiakowie? Ja nie bo to jest po prostu niemożliwe ale twórcy seriali obyczajowych muszą podkładać bohaterom pod nogi kłody aby zatrzymać widzów.
Tak samo jest z tym serialem (to też jest serial obyczajowy tylko opowiada o nastolatkach uczących się w jednej konkretnej szkole a nie o jednej rodzinie) twórcy muszą ciągle wymyślać różne dziwactwa aby zatrzymać widzów a że dla nastolatków zazwyczaj największe problemy to sex, ciąże, narkotyki i orientacja seksualna to właśnie te problemy ma prawie każdy uczeń owej szkoły.
Mnie osobiście też to zaczęło po pewnym czasie wkurzać i po ok 40 odcinkach skończyłem oglądać ten serial.
No do doszliśmy do konsensusu hehehe nieźle dzięki za rozmowę teraz to i ja się zgadzam z tym co napisałeś wyżej.