nawet lubie degrassi ale wbrew powszechnej opini nie jest to wcale serial ukazujace typowe problemy nastolatkow. owszem mowia tam o przemocy rodzicow wobec dzieci, narkotykach czy milosci, no ale w niektorych przypadkach jest to gruba pzesada. no bo na przyklad taka terri zostala ciezko pobita, page - zgwalcona, jimmi - postrzelony, manny usunela ciaze, j.t. zamordowany w 6 serii a o marco juz nawet nie wspominajmy. przeciez kazdy nastolatek po tylu tragediach powinien chodzic z nieuleczalna depresja ( a wlasnie: przeciez ashley nazywana jest ,,krolowa depresji''). no bo co to za szkola do ktorej ciagle wpadaja nozownicy czy gwalciciele???? no powiedzcie sami
Ja uważam że masz w tym troche prawdy ale Degrassi jest nakrecane w Ameryce.Tam sa inne problemy niz u nas w Polsce.U nas nie ma takich problemów u nich zdarzaja sie.Wiec uważam ze jest to typowo amerykański serial dla młodzieży ale my Polacy tez mozemy z tego duzo wyniesć.
Tak dużo tam takich akcji ale one dodają tylko smaku do tego serialu :P To nie jest amerykański serial tylko kanadyjski.
Ja myślę, że w tej jednej szkole są pokazane ogółem problemy ze wszystkich szkół. Wszystkie problemy jakie istnieją pokazane w bardziej przystępny sposób.
Może reżyserzy nie biorą pod uwage faktu czy to jest możliwe czy nie po prostu próbują uświadomić młodych ludzi przed dorosłością i problemami ale to tylko serial wkońcu nie ma lepszego nauczyciele niż życie
Takie problemy często dotyczą nas, Polaków, ale osoby które piszą na tym forum zazwyczaj mają normalne rodziny, nikt ich nie bije i nie posyła do szkół w których pałętają się gwałciciele. Ale takich przypadków jest mnóstwo. Ja tam lubie Degrassi i normalnie jestem zakochana w J.T!
P.S. Do Diego. A Kanada to gdzie leży? W Australii?
J.T. zamordowany??!!
Co Ty gadasz!
Ech, tak to jest jak się legalnie^^ serial ten ogląda tylko w tv... :(
Ale te związki też są ciekawe ;)