PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644580}

Demony da Vinci

Da Vinci's Demons
2013 - 2015
7,4 16 tys. ocen
7,4 10 1 15703
8,0 2 krytyków
Demony da Vinci
powrót do forum serialu Demony da Vinci

Czy tylko ja mam wrażenie że ten serial byłby lepszy gdyby nie był o losach Da Vinciego. Gdyby twórcy zrobili z tego fantasy to by miało to więcej sensu i logiki a tak to niby historycznie a tu takie kwiatki. Liczyłem na coś zupełnie innego bardziej w stylu Spartakusa. Nie wszystko musi być tak jak było na prawdę ale cofanie się w czasie to trochę przegięcie. Co o tym sądzicie ? Uważacie że ten serial w innej formie byłby bardziej przystępny czy to tylko moje widzimisię i serial jest wg większości ok ?

ocenił(a) serial na 6
lukiz13

Incepcja :d

ocenił(a) serial na 8
lukiz13

Mi się podoba i wydaje mi się, że marudzisz.
Spartakus był dobry, ale nie wszystko musi być jak Spartakus.

ocenił(a) serial na 8
lukiz13

Ale sie większość upiera przy tym,że to ma być serial historyczny.Historyczne są postacie.Ja tam patrze na to z przymrużeniem oka, tak samo jak na Spartakusa, Rzym, Borgias i inne seriale.Oglądam dla fabuły.Jak jest ciekawa to kontynuuje.Jak mnie przynudza to kończe przygodę z serialem.Główny bohater jest nietuzinkowy, oryginalny i za to go lubię.Od realizmu mam seriale dokumentalne, które także lubię oglądać.Ale je traktuje jako do poszerzenia wiedzy, a Demony Da Vinci jako rozrywkę.

lukiz13

Przecież Spartakus jest kompletnie oderwany od rzeczywistości historycznej, komiksowy, więc co Ci przeszkadza w Vincim?

ocenił(a) serial na 8
lukiz13

Wręcz odwrotnie - mnie tylko Da Vinci przy tym jeszcze trzyma. Akcja w 5 odcinku bezcenna, uwielbiam takich 'sherlocków'. dlatego obejrzę sezon do końca, reszta w tym serialu jest okropnie nudna i beznadziejna.