Czy tylko ja mam wrażenie że ten serial byłby lepszy gdyby nie był o losach Da Vinciego. Gdyby twórcy zrobili z tego fantasy to by miało to więcej sensu i logiki a tak to niby historycznie a tu takie kwiatki. Liczyłem na coś zupełnie innego bardziej w stylu Spartakusa. Nie wszystko musi być tak jak było na prawdę ale cofanie się w czasie to trochę przegięcie. Co o tym sądzicie ? Uważacie że ten serial w innej formie byłby bardziej przystępny czy to tylko moje widzimisię i serial jest wg większości ok ?
Mi się podoba i wydaje mi się, że marudzisz.
Spartakus był dobry, ale nie wszystko musi być jak Spartakus.
Ale sie większość upiera przy tym,że to ma być serial historyczny.Historyczne są postacie.Ja tam patrze na to z przymrużeniem oka, tak samo jak na Spartakusa, Rzym, Borgias i inne seriale.Oglądam dla fabuły.Jak jest ciekawa to kontynuuje.Jak mnie przynudza to kończe przygodę z serialem.Główny bohater jest nietuzinkowy, oryginalny i za to go lubię.Od realizmu mam seriale dokumentalne, które także lubię oglądać.Ale je traktuje jako do poszerzenia wiedzy, a Demony Da Vinci jako rozrywkę.
Przecież Spartakus jest kompletnie oderwany od rzeczywistości historycznej, komiksowy, więc co Ci przeszkadza w Vincim?