Demony da Vinci

Da Vinci's Demons
2013 - 2015
7,4 16 tys. ocen
7,4 10 1 15771
7,5 2 krytyków
Demony da Vinci
powrót do forum serialu Demony da Vinci

W pierwszej scenie w której się pojawia, rysuje akt i robi to prawą ręką, jednakże już w następnej
scenie rysuje lewą i później znów prawą. Małe niedociągnięcia. Ale i tak zapowiada się dość
interesująco :)

użytkownik usunięty
ginny352

Nie dokładnie oglądałeś :D
Leonardo był oburęczny :) To żadne niedociągnięcie :D

W takim razie ten serial przyjął takie założenie :) Bo istnieją dwie wersje, jedna że był oburęczny i druga że był leworęczny, i ta druga jest znacznie bardziej znana :)

ginny352

Widać, że oglądałeś albo z ch.. napisami albo nie uważnie, bo jest scena, w której sam głowny bohater stwierdza, że jest oburęczny.

pitixpl

Oglądałam i zrozumiałam, że jest oburęczny. Przeczytaj proszę moją drugą wypowiedź i zrozumiesz, że po prostu się pomyliłam.

LOL :)

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

Lol co?? Przecież dokłądnie było pokazane w scenie gdy Leonardo bronił Turka, że Da Vinci był oburęczny. Nawet sam to powiedział w tej scenie ;P

ginny352

koleś buduje latającego ptaka i latawiec unoszący człowieka a wy mówicie o niedociągnięciu drobnym w postaci ręki lewej czy prawej.... LOL

ocenił(a) serial na 9
koza_2

To-jest-kur.wa-serial. Tak ma być. To nie jest film historyczny czy dokumentalny tylko ROZRYWKA.
W Grze o Tron się większe bajki dzieją i tragedia się nie dzieje :)

narsiliouz

historyczność historycznością ale cały serial jest do bani :( a fantasy wynalazki tylko pogarszają sprawę . Mogli by tam jakichś trolów i hobbitów wprowadzić lepiej by sie oglądało ...

narsiliouz

aa zapomnialem Gra o Tron to fikcja, książka ... porównywanie ją z historią jest baaaardzo nie na miejscu :P

ocenił(a) serial na 8
koza_2

a co ty taki nazi? po jednym odcinku najniższa ocena i zadowolony z siebie pewnie jesteś. Daj chociaż szansę całemu sezonowi, wtedy wystaw ocenę. Dzizas.

Kasiek_haz

obejrzałem w swoim życiu wiele seriali i opinia oraz ocena na tyle mi się wyrobiła że potrafię bardzo szybko rozróżnić czy coś mi się podoba czy nie.
Serial mnie bardzo zaskoczył negatywnie, jestem zawiedziony, pozytywów w nim nie widziałem .Każda scena była męczarnią i irytowała mnie do bólu. Jest to pierwszy serial któremu wystawiłem taką a nie inną ocenę. Mam swoje powody, nikomu go oglądać nie zakazuje a nawet nie "walczę" z tym serialem bo nie mam takiej potrzeby. Tak więc pozdrawiam i życzę miłego seansu :) ... Dzizass...

ocenił(a) serial na 5
koza_2

Co do opinii o serialu - każdy ma swoją i się nie będę wtrącać, bo moim zdaniem serial ma potencjał i jak dobrze zostanie pokierowany to naprawdę może coś ciekawego wprowadzić. Za to nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem "obejrzałem w swoim życiu wiele seriali i opinia oraz ocena na tyle mi się wyrobiła że potrafię bardzo szybko rozróżnić czy coś mi się podoba czy nie" - sama też zobaczyłam całe mnóstwo seriali (co można bardzo łatwo sprawdzić na filmwebie), jednak nie wyrabiam sobie opinii po pilocie, bo te przeważnie d*** nie urywają, tylko daje im szansę jeszcze na 1-2 odcinki. Miałam tak np. ze Spartacusem czy Person of Interest - pierwsze odcinki totalnie mi nie pasowały, ale już po 2 lub 3 odcinku zmieniłam o nich zdanie. Także takie odcinanie się od serialu już po jednym odcinku, który jest wprowadzający i zaraz wystawianie oceny "1" jest niesprawiedliwe - jak dla mnie - dla serialu.

en89

Też tak robię 3-4 odcinki i dopiero oceniam. Ba, nawet Herosów których chyba oceniłem na 10 po 3 odcinkach jak dla mnie wiało nudą, dopiero po piątym odcinku się podnieciłem :P czy Persons Unknow który drażnił mnie od początku do końca Mimo to oglądałem . Dlaczego? Ktoś mi się spodobał z powodow gry aktorskiej czy przedstawieniu postaci ( Herosi) albo zaciekawiła mnie sama fabuła czy pomysł ( Persons Unknow) innymi słowy dostrzegłem ten Twój POTENCJAŁ w pierwszym odcinkach. Ale ten serial jest wyjątkowy ... 1 serial ze 100 który tak mnie odepchną żeby go nawet nie dokończyć ( wszystkie oglądałem do końca nawet jak się nie podobało ..sic!...) Ale ten mnie odpycha pod każdym możliwym względem, więc uważam że ocena jest jak najbardziej zasadna w tym wypadku, gdyż zawiódł me oczekiwania na każdej linii.
Inna sprawa piszesz że serial ma potencjał. Czyli coś się Tobie w nim podoba na coś czekasz, ,może to C się spodoba, więc poczekasz z oceną. Ok , fajnie, rozumiem. Tylko że mi nic się w nim nie podoba nie widzę w nim żadnego ! potencjału a jak już wspomniałem serial drażni mnie w każdej możliwej scenie, więc dlaczego mam oglądać dalej albo nie ocenić tak jak oceniłem?
Choć masz rację nie powinienem wyrażać swoich opinii czy ocen bo może to niektórych drażnić a przecież to niedozwolone... ech :/

ocenił(a) serial na 5
koza_2

Nie napisałam ani słowa, że nie możesz wyrażać swoich opinii bo to niedozwolone czy tam drażni, tylko odniosłam się do oceny serialu. I przecież nie chodzi mi o to, że nie możesz ocenić jak oceniłeś, tylko po prostu ja tak nie robię i mnie to dziwi.
Ale dzięki za wyczerpującą odpowiedź, teraz przynajmniej wiem o co Ci dokładnie chodzi ;) I nie musiałeś usuwać oceny serialu przecież :P
A i co do tego drażnienia w każdej możliwej scenie - miałam identyczną sytuację ze wspomnianym wcześniej Sprtacusem. Na początku - katastrofa, ale w końcu się przekonałam do stylu tego serialu i jestem teraz zagorzałą jego fanką :P To tak tylko w ramach namowy na obejrzenie jeszcze jednego odcinka - może akurat jednak coś w nim znajdziesz ciekawego. Rzecz jasna - Twój wybór :)

en89

No cóż źle to odebrałem :) :P
oceny nie usunąłem tylko ukryłem :P nie wiem dlaczego w ogóle była odkryta :P
Nie, dziękuje spasuję - jak już wspomniałem wyżej może jakby dodali trole albo smoki to bym się skusił ( zamiast tego będzie walczyl z Władem Palownikiem vel hrabią drakulą a może i do ameryki z kolumbem popłynie ..)ale w tej sytuacji gdzie z historii robią papkę... szkoda mi moich wyobrażeń o tamtym świecie. Wiem po serialach takich jak Borgias czy Spartacus że jest to zbyt męczące jak dla mnie ( papka historyczna ), aczkolwiek w tych serialach jeszcze postacie czy intrygi trzymają dla mnie poziom.
tak że pozdrawiam i życzę miłego seansu :)

ocenił(a) serial na 5
koza_2

A to ja czasami sobie lubię zrobić papkę z mózgu, co by się odstresować ;) Co Spraki i Borgias mi zapewniają, a dodatkowym plusem są świetnie przemyślane machloje. Zobaczymy z czym będzie walczył, ale mam nadzieję, że scenarzyści nie popłyną za bardzo z wyobraźnią.
Życzę więcej szczęścia w wyborze kolejnego serialu ;)

ocenił(a) serial na 2
koza_2

Zgadzam sie w 100%! mam dokładnie takie same odczucia;)

ocenił(a) serial na 9
koza_2

Co do latawca to jest on jest prawdą histroczną.

adrian229

taaa tyle że nie latał nim nico machiavelli a co więcej próba zakończyła się śmiercią :P

ocenił(a) serial na 9
koza_2

Takie życie.