nigdy ale to nigdy nie wlaczam tele5, ale kiedy dzis przez przypadek mi sie wlączylo w czasie reklam na alfie to az sie poplakalam z radosci :) DENVEEEEEEEEEER
Może mi ktoś coś wyjaśni...
Ostatnio też odpaliłem Denvera na Tele5, choćby po to, żeby posłuchać genialnego kawałka tytułowego.
Ale szybko mi się mina wydłużyła.
Pamiętam, że jako dzieciak oglądałem kilkanaście odcinków tego serialu z DUBBINGIEM... A było to już dawno temu. Więc z jakiej racji tutaj jest tylko lektor... Tak świetnie brzmiała piosenka tytułowa w wykonaniu naszych rodaków. Dlaczego ci z Tele5 zrobili taki głupi numer?
Ja też właśnie trafiłam na tą bajkę a kompletnie o niej zapomniałam. Świetna była! Miała taką fajną muzę na początku, a teraz niewiem czemu dali angielską:/
http://www.youtube.com/watch?v=w7xBt-W3ZHQ
- polskie intro, miłego oglądania ;)
już niedostępne z powodu roszczeń o prawa autorskie. Kolesie nie wiedzą, że udostępnienie takiego intro zrobi im tylko reklamę, ale u nas to tylko durne prawa autorskie do końca świata się liczą, zabijając często dorobek kultury.
Stary temat, ale pozwolę sobie dorzucić kilka słów. Zapomnij, że tam znajdziesz jakąkolwiek kreskówkę w polskiej wersji językowej. Kiedyś przypadkowo trafiłem na "Zwariowane melodie" (może to był "Tex Avery Show") w wersji hiszpańskojęzycznej i z polskim lektorem. Na dodatek jakość obrazu i dźwięku była tak tragiczna, że ręce opadają.
z takiej racji, że to inna telewizja niż TVP i kupując materiał od producenta zrobili sami tłumaczenie i podkład, dlatego na rynku możliwe są te same seriale z różnym tłumaczeniem, innymi lektorami a czasem z dabbingiem na raz do obejrzenia.