PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10039376}

Depp kontra Heard

Depp v Heard
2023
5,5 3,0 tys. ocen
5,5 10 1 2984
Depp kontra Heard
powrót do forum serialu Depp kontra Heard

Dokument stworzony w sposób porównywania normalnych widzów do tiktokerów itd próbując nam wmówić że bronimy jednej z strony z powodu jej sławy czy nagonki. Źle zmontowany i trudny w oglądaniu. Oglądałam cały proces w momencie gdy zaczęto go transmitować i szczerze mogę powiedzieć że ten "dokument" został stworzony w sposób niepoprawny próbując manipulować widzów.

Jestem fanką Deppa od dziecka więc w ten temat zagłębiłam się jak najmocniej się dało i żaden z nich nie jest święty lecz to Amber była potworem w tej relacji. To że Johnny pił i ćpał nie czyni go odrazu agresorem, czy jakakolwiek inna partnerka z którą był potwierdziła zarzucenia Amber? Czy kiedykolwiek ktoś go oskarżył o przemoc fizyczną? Czy są realne dowody na krzywdy jakie podobno wyrządzał Amber? ( siniaki który znikały na następny dzień czy namalowane się nie liczą ). Odpowiedź na każde z tych pytań brzmi: NIE. Gdyby każda osoba w Hollywood która piła i ćpała miała by być agresorem to by do więzienia poszło 1/4. Johnny od dziecka miał do czynienia z agresją od strony kobiet czyli z matką która się znęcała nad rodziną psychicznie i fizycznie jak i oczywiście z narkotykami który zaczął brać w młodym wieku rownież przez matkę. Wydarzenia z dzieciństwa mogą utwierdzić że Johnny brzydził się przemocy ze względu że sam był jej ofiarą. Idąc dalej w przyszłość partnerka Vanessa Paradis z którą był aż 14 lat i najlepiej mogła go poznać jako osoby nigdy go o nic nie oskarżyła i nigdy nie powiedziała o nim żadnego złego słowa więc skąd kobieta która zna go 2 lata ma niby lepiej go znać, jego tryb życia i jego prawdziwe ja?

Może nie znam historii Amber tak dobrze jak Johnnego ale dowody wskazują ją jako główna sprawczynię tych konfliktów. Czy normalne jest z powodu złości załatwiać się człowiekowi na łóżko> Czy normalne z powodu ze złości jest rzucanie w niego szklanymi butelkami ze szkła> Czy normalne z powodu ze złości jest zabieranie człowiekowi leków bez których nie może funkcjonować? Dowodów jest wiele nie mówiąc już o jej pięknej grze aktorskiej która bardziej przypominała grę na poziomie teatrzyku szkolnego a nie na poziomie światowym. Skoro były dowody na ową winę Johnnego to dlaczego ich nie ukazano w sądzie? Dlaczego Amber ich nie wyjawiła po rozprawie? Dlaczego żaden z owych "świadków" nie opowiedział jak niby było naprawdę? Nic by nie stracili bo gdyby pokazali rzeczywistą winę Johnnego to by tylko zyskali a Johnnego by upokorzyli i skończyli jak Amber od początku chciała.

Społeczeństwo jest głównie nauczona że to kobieta jest ofiarą przemocy domowej a mężczyzna nie może gdyż zawsze musi być męski, silny i przecież nie mógł by być ofiarą słabszej od siebie osoby. Tylko że nie w każdym małżeństwie kobieta ma problemy psychiczne, chce się wybić za wszelką cenę i zdobyć jak najwięcej pieniędzy idąc za tym po trupach. Taki sposób porozumowania pokazali twórcy Piratów z Karaibów i Fantastycznych Zwierząt zwalniając Johnego jeszcze przed procesem nie mając żadnych dowodów tylko domyślenia bo przecież jest facetem więc on musi być winny. Disney nawet nie powiedziało mu tego w twarz tylko dowiedział się o tym z telewizji więc strzelili sami sobie w kolano bo teraz po procesie gdy okazało się że jest niewinny znów chcą go z powrotem lecz teraz wszystko zależy od decyzji Johnnego który i tak już zadeklarował że nie chce wracać do tej produkcji więc producenci muszą się naprawdę postarać bo inaczej zepsują jedną z najlepszych serii wszech czasów. A podczas gdy Johnnego osądzano tuż przed procesem to Amber nikt nie zwolnił z nadchodzących produkcji a w Aquamenie mimo petycji widzów. by ją wyrzucić wciąż będzie grała Merę, mimo że po procesie dowiedziano się na 100% że to ona była główną agresorką w tej relacji. To nie Johnny był problemem w tym związku bo gdyby tak było wszystkie jego poprzednie związki kończyły by się tak szybko jak związki Amber i jego byłe partnerki by go oskarżały a jedyną osobą która została oskarżana o przemoc przed tym małżeństwem była Amber którą oskarżyła była dziewczyna więc to już mówi wiele za siebie.

Mówię to za każdym razem gdy ktoś wybiela Amber jak w tym dokumencie próbują producenci: Pokażcie mi jakikolwiek dowód PRAWDZIWY, że Johnny ją bił to uwierzę i przyznam rację. Do dziś mi nikt nic nie udowodnił a ja tymczasem pokazująca kilku stronicową rozprawkę z dowodami na niekorzyść i winę Amber.