PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95231}

Detektyw Monk

Monk
2002 - 2009
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 80299
7,3 10 krytyków
Detektyw Monk
powrót do forum serialu Detektyw Monk

Przecież Monk rozwiązał więcej spraw. W odcinku w którym rozwiązywał sprawę zabójstwa trenerki Julie na koniec dostał 100 pucharów za rozwiązane sprawy, ale Natalie i jej córka zaokrągliły to do stu bo nprawdę rozwiązał 101.
Po tym odcinku rozwiązł jeszcze wiele spraw czyli we wczorajszym odcinku był błąd

ocenił(a) serial na 10
zoriia

w odc setna sprawa monka Natalie wyglądała pięknie w tej mino ;)

ocenił(a) serial na 8
norbiskonio18

Człowieku czy Ty masz jakąś niezdrową obsesję na punkcie Natalie? W temacie jest mowa o czymś zupełnie innem,a Ty o Natalie,i o Natalie.W każdym temacie piszesz o Natalie,jaka to ona jest piękna, jaka cudowna itp. Można o tym napisać raz,w odpowiednim temacie,a nie pisać na okrągło.Bo to już nudne się robi.

ocenił(a) serial na 8
zoriia

O ile pamiętam,a mogę się mylić to wtedy gdy dostał te puchary była mowa o 104 rozwiązanych sprawach.
A co do tego błędu.Może akcja "Setnej sprawy...." toczy się przed wydarzeniami ze wspomnianego odcinka z pucharami? Albo scenarzyści uznali,że 100 spraw bardziej przemawia do wyobraźni,robi lepsze wrażenie niż np 150 spraw,albo nawet 200. 100 to taka okrągła liczba,o symbolicznym znaczeniu,czego nie można powiedzieć o 150 albo 200.

ocenił(a) serial na 10
orphe

jeśli rzeczywiście dziewczyna jest atrakcyjna to trzeba pisać a nie milczeć o tym chcialem we wcześniejszym poscie napisać ze ładnie wyglądała w tej mini sukience

użytkownik usunięty
orphe

Wszystko się zgadza lecz zauważmy również że "Setna sprawa" jest też 100 odc. serialu.

ocenił(a) serial na 10

w czym sie wszystko zgadza?

użytkownik usunięty
norbiskonio18

Czytanie ze zrozumieniem, czytanie ze zrozumieniem, czytanie ze zrozumieniem, czytanie ze zrozumieniem.

ocenił(a) serial na 8

Nawet nie wiedziałem,że to był 100 odcinek. Stąd pewnie te 100 spraw.

ocenił(a) serial na 10
orphe

wg mnie to nie byl 100 odc

a wszystkich odc monka bylo 128 tak?

użytkownik usunięty
norbiskonio18

BYŁ TO SETNY ODC I NIE ZMIENISZ TEGO TAK ZADECYDOWALI PRODUCENCI ITP.

ocenił(a) serial na 10

a ile bylo wszystkich odcinków???

ocenił(a) serial na 9
norbiskonio18

tylko pierwszy sezon miał 13 odcinków, a pozostałe po 16 co daje w sumie 125;p

ocenił(a) serial na 10
codadeldiavolo

pierwszy 12

ocenił(a) serial na 10
norbiskonio18

jeśli liczyć z pilotażowym odcinkiem, to Mr. Monk's 100th Case jest właśnie setny.

ocenił(a) serial na 10
patrycj

a powiedzcie mi czy w tym odc. ten producent, wytwórca tego programu focus co zabil kochanke to wlasnie prawdziwy producent monka? bo tam wiele slawnych osób wystąpilo tak? jakich?

ocenił(a) serial na 9
zoriia

Tam nie ma żadnego błędu. Chociaż na początku też tak pomyślałam. W odcinku 05x03 Julie daje Monkowi puchary za wszystkie sprawy, które rozwiązał odkąd zaczął pracować w policji. W odcinku 07x07 (który jest 100 odcinkiem Monka) chodzi o 100 spraw, które rozwiązał odkąd działał jako prywatny konsultant.

ocenił(a) serial na 8
mblizard

Masz całkowitą rację. Sprawdziłem to i jest tak jak piszesz. Mogłem to wcześniej sprawdzić zamiast wypisywać głupoty.
A swoją drogą to masz świetną pamięć. Szacunek. Ja takich szczegółów nigdy nie pamiętam.

ocenił(a) serial na 10
orphe

Czyli zostało to wyjaśnione jakoś, ale tak z logicznego punktu widzenia nadal mnie to uwiera. Rozwiązywał tylko 16 spraw rocznie?