PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95231}

Detektyw Monk

Monk
2002 - 2009
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 80300
7,3 10 krytyków
Detektyw Monk
powrót do forum serialu Detektyw Monk

Spośród seriali o zabarwieniu kryminalnym, ten wcale nie jest najlepszy jak dla mnie.
Fajnie się go ogląda, ale nie obejrzałabym aż dwóch odcinków pod rząd i raczej nie chciałoby mi się śledzić go codziennie. Ma też podstawową wadę, nie ma tam na kim "zawiesić oka", oczywiście główny bohater jest super wymyślony i zagrany, ale to chyba pierwszy serial bez przystojniaka i to nawet w roli drugoplanowej na przykład.
Nie wiem , może nie mam gustu.

ocenił(a) serial na 8
gem_aga

To taki serial mega-relaksujący, właściwie to mam wrażenie, że same śledztwa nawet nie są na pierwszym planie, a stanowią pretekst do obśmiania bohaterów :) jak na kryminał to rzeczywiście "szału nie ma", śledztwa są uproszczone, pełno jest "zbiegów okoliczności", odcinki są schematyczne niemiłosiernie... Ale to też komedia, która do mnie osobiście trafia :) A czy przystojniaki muszą być w każdym serialu? W "Monku" może bohaterowie nie są "sexy", ale są przesympatyczni, lubi się każdego z nich... Polecam serial, bardzo przyjemny, lekki, pogodny :)

ocenił(a) serial na 10
gem_aga

Nie wiem nic na temat Twojego gustu, ale ocenianie np. serialu po tym czy gra w nim jakieś ciacho powinno być karane krzesłem elektrycznym.

Serial jest niesamowity, ale nie kierowany do napalonych nastolatek; przepraszam więc, że był dla Ciebie rozczarowaniem. Now get off my lawn!!!

ocenił(a) serial na 6
gem_aga

Ja bym zarzucił Detektywowi Monkowi tylko wadę. Serial jest bardzo liniowy i schematyczny. Każdy odcinek jest zbudowany według tego samego schematu.
Niemniej jednak ogląda się go przyjemnie. Serial jest bardzo lekki, podczas oglądania po prostu się odpoczywa.

Phil93

W sumie racja, ale House też działa podobnie, w sumie główną atrakcją są wątki fabularne, bo leczenie pacjenta zawsze przybiera ten sam schemat. Chociaż czasem jak oglądam powtórkę, to łapię się na tym ,że i tak nie pamiętam na co chorował pacjent.
W sumie sporo seriali działa według jakiegoś schematu, chociaż przyjemniej ogląda mi się te mniej schematyczne.