W ostatnim odcinku się popłakałem i mówię to szczerze ! Naprawdę świetnie to zrobili ! Będzie mi bardzo brakować Monka :( Obejrzałem wszystkie sezony i nie rozumiem jednego ! CZEMU TEN SERIAL NIE JEST NAWET W 100 NAJLEPSZYCH SERIALI ! A nie jakieś głupie pamiętniki Wampirów na 11 !!! Co to ma być ! Serial polecam każdemu a w szczególności ostatnie odcinek, jest on najlepszy ze wszystkich odcinków 8 serii. I dla tych którym spodoba się końcowa piosenka oto tytuł: When I'm Gone - Randy Newman
Zakończenie świetne, ten odcinek kiedy po 8 sezonach widzisz jak Monk odbiera odznakę, aż łezka kręci się w oku ;) Jak dla mnie to Monk mógłby trwać tyle co moda na sukces haha :P Mam wszystkie odcinki i wszystkie obejrzałem już minimum po 2 razy :)
Żal mi go było kiedy w ostatnim odcinku odsłuchiwał taśmy z nagraniem Trudy :(
Pewnie nie ma go w pierwszej setce bo nie wystepuje tu watek milosny (na cale szczescie) , sa "tylko" ciekawe sprawy i mnostwo humoru,
Dlatego nie ma go w TOP100, ponieważ mamy trochę chore społeczeństwo.... Proponuję zajrzeć tutaj: http://www.imdb.com/title/tt0312172/ratings
Tam widać wyraźnie: 85 na 100 osób uwielbia ten serial wystawiając mu notę od 8 wzwyż. Ten ranking jest o tyle fajny, że głosują tam przedstawiciele CAŁEGO świata, a nie Polacy zapatrzeni w durne polskie seriale :-)
pzdr