PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95231}

Detektyw Monk

Monk
2002 - 2009
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 80300
7,3 10 krytyków
Detektyw Monk
powrót do forum serialu Detektyw Monk

Zamierzam kupić sobie książki Detektyw Monk.
Chciałabym zacząć czytać od pierwszego tomu.
Powiecie mi w jakiej kolejności są te tomy?
Bo wiem, że jest 6 części, ale nie wiem w jakiej kolejności...
Z góry dzięki ;***

asia5113

http://www.leegoldberg.com/monk.html

:D
Enjoy !

asia5113

Jak przeczytasz to napisz coś o tych książkach, bo zastanawiam się czy warto czytać :)

jakmalinka

CZytałem :) pierwsza mi sie nie podobała bo był strasznie podobny odcinek do ksiazki , 3 i 4 były dobre , 5 była zajebista. 6 nie czytałem .
Najlepsza jest dla mnie "Mr.Monk jedzie na Hawaje" normalnie jak czytałem to było mi zal ze nie zrobią z tego odcinka, ale jak przeczytałem to mineło , najlepsza:D

asia5113

dzięki :D chyba zabiorę się za czytanie jak znajdę czas :D

ocenił(a) serial na 10
jakmalinka

czytałem pierwsza pod względem czytania wciąga niemiłosiernie, pod względem umoru zdarzało się dość często zachichotać co podczas czytania książek zdarza się u mnie bardzo rzadko (może 2,3 razy w życiu!) pod względem zagadki...jak zwykle nie rozwiązałem ale było parę wątków które przewidziałem i odgadłem , zagadka była trudna ale nie tak jak ta z odcinka o kosmonaucie czy też w odcinku z aerobikiem:P polecam i daje 8,3/10

bartusezg

ja musze przynać ze rozwiązełem tą z pierwszej ksiazki , ale tylko dlatego ze był strasznie podobny odcinek , ale reszta , była swietna , najlepsza była o Hawajach, nie denerwowałocie to ze na poczatku wszystko opisywał , te marki strojów i tak dalej? :D

ocenił(a) serial na 10
El_Duderino_4

troszeczkę denerwujące są te gadki nataly o architekturze. a monk wydaje sie w książkach jakoś taki bardziej gburowaty i samolubny. No i w pierwszej części nie było tzw. rąk! w serialu zawsze nimi mach jak oglada miejsce zbrodni a teraz? to tak jak by zapomnieć opisać jaki zawód monk wykonuje, opisał jedynie ruchy szyi i karku ale to zamało.

bartusezg

Dzięki, El_Duderino_4
Kupiłam sobie 2 tom, bo pierwszego nie było.
Jest super!
POLECAM