Jestem fanem tego serialu ale zauwazyłem ze monk sie robi coraz gorszy . W 1,2 i troche 3 seri zagadki były genialne czasami sie sam nad nimi zastanawiałem . Teraz się to ogranicza do znajdz , złap , wyjasnij . Oczywiscie było kilka ciekawych odcinków . Odczuwalny jest tez brak Sharon . Serial jest bardzo fajny wszystko OK ale powoli gasnie to cos za co stałem sie FANEM serialu . Chodzi mi o logike i trudne sprawy .
W sumie z serialami to jest tak - gdy ktoś ma (załóżmy) 5 sezonów Monka i ogląda codziennie po jednym, dwóch odcinkach, to po pewnym czasie sam serial zaczyna go nudzić. Dlatego częstwo uważa się, że dalsze sezony są gorsze.
Ja zrobiłem sobie przerwę między 5, a 6 sezonem i według mnie zapowiada się on lepiej niż poprzedni (odcinki są ciekawsze). Zresztą nie mogę powiedzieć nic złego o nowszych sezonach (od 4 w górę), bo są epizody, które ogląda się z wielką przyjemnością.
Chociaż swoją drogą, w tym co mówisz jest troszkę racji.
Pzdr.
Wiesz, myślę, że tak jest zawsze z serialami. Z czasem wyczerpują się pomysły, ewentualnie pomysły są, ale nie są tak dobre jak na początku.
hmmm. nie zgadzam się z wami. uważam, że monk jest cały czas na tym samym wysokim poziomie.