PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95231}

Detektyw Monk

Monk
2002 - 2009
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 80300
7,3 10 krytyków
Detektyw Monk
powrót do forum serialu Detektyw Monk

Kolejny rozciągnięty do granic możliwości serial (patrz również Lost), nastawiony na nabijanie kasy! Kto zabił Trudy? Czy Monk wyleczy się z fobii? A kogo to obchodzi? Jeśli chcą jeszcze wykorzystać potencjał tej postaci, to niech zrobią 1-2 filmy i godnie Monka pożegnają, bo tak to się to wszystko rozmyje...

ocenił(a) serial na 10
Hallenbeck

A mnie obchodzi czy Monk wyleczył się z fobii i czy rozwiązał sprawę Trudy.. :D

Hallenbeck

Mnie też obchodzi i zresztą znam na to odopowiedź ;).

ocenił(a) serial na 10
Hallenbeck

O co ci chodzi ? Ja zasiadam przed telewizorem ogladajac Monka glownie aby "zobaczyc jak to jest widziec to czego inni nie widza". Wazne zeby sie dobrze bawic przed filmem/serialem inaczej mowiac, po seansie powiedziec sobie : dobrze spedzilem czas. Szkoda ze w twoim wypadku tak nie jest przy Monku, no ale coz, ciesze sie ze niedales temu serialowi 1 jak inne przedszkolaki.

maciej141

Po pierwsze, to chodzi mi o wyrażenie mojej opinii i nawiązanie dyskusji na określony temat, bo od tego w zamyśle jest forum. Po drugie, cieszy mnie to, że ludzie mają różne gusta i tobie np. podoba się Monk, a także to (co sam dostrzegłeś), że na filmwebie są ludzie, którzy po prostu lubią kino/TV i nie mają dziecinnych potrzeb promowania w statystykach swoich idoli. Także stwierdzenie "inne przedszkolaki" to nie do mnie...
P.S.
Podobał mi się odcinek Monka z astronautą i scena polerowania dziobu samolotu.

ocenił(a) serial na 10
Hallenbeck

Niektore odcinki sa gorsze niektore lepsze. A Monkowi dalem dyche za wiez laczaca mnie z tym serialem w przeszlosci.

maciej141

HAHAH! Ładnie się śmiałem czytając pierwszego posta. Monk? Lost? Dobre...

1. Tematyka. Jeśli dajesz już przykłady, to porównuj z czymś porównywalnym, a nie serial kryminalno-komediowy z dramatem.
2. Twórcy Monk zapowiedzieli już koniec serialu - sezon 8 będzie ostatnim ze wszystkich.
3. "Nastawiony na zarabianie kasy" - błyskotliwa dedukcja. W dzisiejszych czasach produkuje się filmy KOMERCYJNE, co oznacza, iż mają na siebie zarabiać. Mają przynosić zyski.
4. Nie uważam, żeby odcinki Monka były w jakikolwiek sposób rozmyte. Za każdym razem, gdy siadam przed odbiornikiem, śmieję się okropnie, śledzę z uwagą każdy ruch Monka, każdą wskazówkę. Nie widziałem odcinka, który w jakikolwiek sposób byłby dla mnie nudny. Mało tego. Ile razy oglądam odcinki, które już miałem okazję obejrzeć śmieję się w identyczny sposób.
5. Jeśli chciałeś nawiązać dyskusję, to trzeba było dobrać mniej ironiczny tytuł, bo "Nuudaa!" już sama z siebie denerwuje.

Oto przepiękna połowa dekalogu. (dla mało kojarzących, dekalog ma 10 przykazań, tu jest 5)