Monk i Colombo! Nie oglądałem Dextera , ale podobno też warto oglądać.
Wrzeszczysz na osoby które odpowiadają na Twoje durnowate (czasami) pytania? Kultura nie ma co...
Nie ale to kwestia Twojego wychowania i szacunku dla użytkowników którzy odpowiadają na Twoje pytania.
A wykrzykniki w odp na post codadeldiavolo? To nie jest krzyk? Otóż jest. Zrozumiał bym gdybyś nie rozumiał metafor itp. ale potocznych wypowiedzi. Poproś rodziców aby na Boże Narodzenie Mikołaj przyniósł Tobie wielotomową encyklopedie PWN wraz z słownikiem współczesnej polszczyzny oraz słownik frazeologizmów i metafor.
PS Naśladując Monka powiem: drogie dzieci Mikołaj nie istnieje ;-)))).
Ja jestem póki mam rodziców, a tak serio znów krzyczysz i to na mnie.
Teza o Twoim młodym wieku (mniej niż 16) wywnioskowana z dziwnych pytań (co to ma być i w jakim celu je zadajesz zrozumiał bym co to za piosenka w xx minucie xx odc. lub co sądzicie o postaci ojca Pana Monka, ale pytania w stylu co to palindrom i co to kebab po prostu szok). Może inna opcja jest bardziej realna może jesteś przypadkiem "dzikiego dziecka" (zjawisko fajnie omówione w "Wierzyć Nie Wierzyć: Dzikie dzieci")?
'Dzikie dzieci, wilcze dzieci – dzieci egzystujące w społecznej izolacji, wychowywane przez zwierzęta lub posiadające jedynie pośredni kontakt z ludźmi (np. dzieci trzymane w niewoli i nie kontaktujące się z innymi ludźmi). Literackim przykładem dzieci wilczych są Romulus i Remus lub Mowgli. Jednymi z najsłynniejszych dzikich dzieci są Victor i Genie. Prawdopodobnym przypadkiem dzikiego dziecka jest również tajemniczy Kaspar Hauser. Dzikie dzieci mają problemy z opanowaniem ludzkiej mowy. Istnieje hipoteza stworzona przez Erica Lenneberga, że ludzkie dziecko przechodzi w swym rozwoju okres, kiedy zdolne jest przyswoić sobie język z niezwykłą łatwością. Ten optymalny okres kończy się jednak z wejściem w wiek dojrzewania i człowiek, który swej szansy opanowania mowy nie wykorzystał przed mniej więcej dwunastym rokiem życia, traci ją bezpowrotnie."
Źródło wszechwiedząca wikipedia.
PS POLECAM "Wierzyć Nie Wierzyć: Dzikie dzieci" tam ów "fenomen" został przystępnie omówiony warto obejrzeć.
ok a skad mam ściągnąc ten program wierzyc nie wierzyc bo obejrzał bym go chętnie
W google wpisz wierzyć nie wierzyć dzikie dziecko i szukaj stron chomikuj(kropka)pl darmowe jest 10min serialu resztę 30 po ściągnięciu itp.
Lub na peb(kropka)pl darmowo lecz duży plik.
Zawsze można poczekać aż powtórzą ów odcinek na kanale Nat Geo lub obejrzeć online (lecz nie wiem czy nie jest on usuwany ze stron ze względu na prawa autorskie).
Oczywiście edycja nie działa!
Więcej o serialu na Wierzyć Nie Wierzyć Nat Geo (strona główna serialu) lub na podstronie filmwebu na temat ww serialu.