robiąc z Polaków istoty z kraju 3ego świata i jeszcze używając polskiego języka;)normalnie poczułem się jak kloszard oglądając ten odcinek:)
Hej, dokładnie nie pamiętam, ale to nie chodziło o Polaków, nazwa Państwa była wymyślona, a oni mówili również w innym jak dobrze kojarzę słowiańskim języku. Chyba nie mieli na celu nikogo obraźić :)
To była raczej parodia amerykanów i ich wiedzy o krajach ze wschodniej Europy , flaga była chorwacka , tlyko że zielona .. takie tępe osoby jak załozyciel tematu nie myslą duzo więc trudno im sie tego domysleć .
POZDRO :D
Ja Ci dam tępy;P Ten serial oglądają przede wszystkim amerykanie (bo fabuła jest lekka i prosta zazwyczaj) i raczej oni nie dostrzegą w tym serialu czegoś "naukowego" a szkoda.Tylko pogłębia się ich kretynizm polegający na nie odróżnianiu Austrii od Australii;)No i gdybyśmy my w polsce zrobili serial wyśmiewający USA to byłaby afera:P No ale kończąc to serial komediowy więc nie warto drzeć kotów a tym bardziej się wyzywać:)
Taa, gdyby Polacy zrobili serial wyśmiewający amerykanów (narazie tylko kopjuja każdy większy amerykański hit ). Monk to nie serial wyśmiewający Polaków , to nawet nie był odcinek wyśmiewający Polaków ;| A Monka oglądaja na całym świecie. lekka i prosta jest fabuła ? o detektywie któremu zabili zonę i przez to cierpi ? ano czasem jest , ale tak ogólnie to jeden ze smutniejszych serialów i filmów jaki oglądałem ....
W sumie to możesz mieć racje, nie pomyślałem też w takiej kategorii jako na parodie o wiedzy ludzi z Usa na tematy np. Europejskie. Choć do kogo miałaby być to skierowane? Do amerykanów, którzy nie wychwyciliby różnicy języków słowiańskich, flagi itd, czy do ludzi ( załóżmy europejczyków ) jako sabotaż względem swojej nacji? W sumie to nie jestem pewien czy takie było założenie twórców odcinka ( USA Production ), ale praktycznie jestem pewien, że nie było celem obraza żadnej narodowości... Pozdrawiam
Właśnie oglądam ten odcinek i miło było usłyszeć trochę polskiego. Ale ta flaga Chorwacji wymyślone państwo oraz waluta to już trochę przesada mogli dać coś prawdziwego. Tylko dziwi mnie jedna sprawa oglądam wersję HDTV i nie ma w niej eng subów które tłumaczyły by co ta pani mówiła po polsku :/
Pacuła mówiąca po polsku, flaga chorwacka, knajpa w stylu ruskim...
Matka Pacuły zaś niby po polsku niby? czesku? słowacku?
Pomieszanie, z poplątaniem ale przynajmniej żaden kraj nie może się przyczepić. ;)
Wolelibyście by to była Monkowa wersja Borata? ;)
Lubiłam oglądać Monka, ale po tym odcinku to mnie odepchnęło. nie wiem co mieli na myśli osoby piszące scenariusz, ale dla mnie to było już przegięciem, ale to tylko dowód na to, że Amerykanie są coraz głupsi, bo przecież Rosja, Ukraina czy Polska to jeden pies.
Taaa, widać że nie jesteś zbytnio kumata.
Jak pisałem , to była parodia , o samych Amerykanach.
"Mr.Monk" to nie jest typowy serial amerykański.
Oglądałaś uwaznie wszystkie odcinki ?
Sparodiowali "Prison Break" I "CSI" .I jeszcze mase innych stereotypów.
Tak jak w tym odcinku. Ty serio myslisz , że twórcy Monka zrobili tak bo sa idiotami i traktuja Wschodnią Europę jak frajerów ? kim oni są niby ? administracja Busha ?
no ale nie winie cię , trzeba cierpliwości i chęci żeby zrozumieć Monka.