orientuje się ktoś kiedy ale kino wyemituje 6 sezon przygód detektywa ? na forum pisali że
puszczą na jesień, tymczasem ta się już kończy a o serialu ani słychu ani dychu. Z napisami to nie
oglądanie, przynajmniej dla mnie.
Mam wielką ochotę spytać na forum co to ma znaczyć, ale ostatnie 2 razy to właśnie ja się o 6 i 7 sezon upominałam, ale nie chcę wyjść na psychotyczną fankę, więc na razie się powstrzymuję. Może mogłabyś/mógłbyś się o to spytać na forum alekino?
6 sezon ma mieć premierę w Ale kino + 15 grudnia http://www.youtube.com/watch?v=VQctSQe3AcE&feature=c4-overview-vl&list=PL8_EXgNj T6jjzGlHA8g8BI0l1e9qUVfrv .
Tak, napisałam, a potem mąż mnie uświadomił, że przecież juz oglądamy 6 sezon. Przepraszam za pomyłkę i pozdrawiam.
Daj spokój człowieku, większość seriali zazwyczaj najpierw pojawia się z napisami, a zdania w stylu " Z napisami to nie
oglądanie" świadczą o tym, że nie doceniasz pracy tłumacza, który obecnie robi 7 sezon, za wolno czytasz? Nie czytasz w ogóle? Lektor psuje wszystkie śmieszne kwestie, a ja oglądam seriale w oryginale, bo polski lektor jest beznadziejny. W Murdochu również rozczarowuje.
Daj spokój człowieku,doceniam tłumacza słuchając lektora.Czytanie napisów pochłania czas,uniemożliwiając pełne śledzenie akcji,oglądanie krajobrazów,wnętrz itd.Oglądaj z napisami jak lubisz,ale nie gań tych co lubią z lektorem.Dyskutowanie o tym czy lektor czy napisy przypomina dyskusję o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy.Z jedny m trzeba się zgodzić-najlepiej oglądać w orginale.Choć też nie zawsze jest to możliwe.