PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162841
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Pierwszy odcinek 2 sezonu jest bajkowy. Oto Colin Farrel czyli serialowy Ray, może w kominiarce nawet przy świadkach komuś nastukać w domu, może spuścić wp**ol ojcu dzieciaka, który dokucza jego synowi. Chleje po lokalach ale to również mu nie przeszkadza by jechać na akcje. Serial jest naprawde nierealny, denny i dla dzieci no ale przecież to Ameryka tam wszystko jest możliwe :)

HardkorX

czy ktos jest podobnego zdania

ocenił(a) serial na 8
wolth

a moze bardziej konstruktywna odpowiedz why ? bo taka prawda jest to papka hamerykańska dla bezmozgowców

ocenił(a) serial na 9
HardkorX

A możesz zauważyłeś, że facet ma dość mocne plecy w postaci pana Franka, który trzęsie całym miastem?

ocenił(a) serial na 9
Ciri94

może zauważyłeś*

Ciri94

racja ale czas jego jest policzony, Caspere nie zyje

ocenił(a) serial na 9
HardkorX

Plecy to jedno.....a drugie ..to skąd wiesz, czy może nastukać ojcu tego gówniarza bez konsekwencji ? Nie wiemy jeszcze jakie to przyniesie konsekwencje ...
Ray schlał się w barze i kimał tam sobie dość długo ....barmanki/sprzątaczki nawet go nie budziły ....na akcje dokulał się i tyle ...nikt go na alko nie brał :/
a z tego co wiem, to jeśli nie wyrządził nikomu po drodze krzywdy....nie jechał zygzakiem ...nic mu w tym stanie USA nie grozi ....
Nie tylko Ray chlał tego wieczoru :>

ocenił(a) serial na 9
HardkorX

Coś mi to nie pasuje do ogólnej koncepcji serialu. Czas ''tego złego'' jest policzony, a dobro zwycięży? (I w czyich założeniach mamy bajki?)
Zobaczymy, jak dalej fabuła się potoczy, ale osobiście nie sądzę, żeby w przypadku Franka tak banalnie to się przedstawiało.

ocenił(a) serial na 9
HardkorX

No i PÓKI CO Ray ciągle może korzystać z jego wpływów, więc argument z rzyci, za przeproszeniem.

HardkorX

tak, ja jetem takiego samego zdania jak HardcoreX

ocenił(a) serial na 8
HardkorX

Argument z nastukaniem w domu chybiony, bo akurat to może zrobić. Wbił się do mieszkania tego reportera w kominiarce i z kastetem. Jeśli chodzi o wp1erdol spuszczony ojcu tego dzieciaka, to tu nie wykazał się subtelnością, ale skoro może spotykać się z synem tylko raz na dwa tygodnie, to nie ma opcji żeby go ktoś rozpoznał. Zresztą nawet jak to zgłoszą, to jako policjant może się tego wyprzeć. A co do chlania, to zależy ile czasu minęło.
Można szukać dziury w głównej historii, ale to są szczegóły.

icenumerocinq

istotne szczegóły

HardkorX

Chyba można się domyśleć,że konsekwencje pobicia ojca tego chłopaka mogą się znaleźć w następnym odcinku.Po pobiciu polazł do pubu a potem dostał wezwanie na miejsce zabójstwa,wszystko to działo w jeden wieczór.

Biegunkowiec_

no zobaczymy co się okaże dalej

ocenił(a) serial na 8
HardkorX

Koks tez poszedl w nos, jesli dobrze pamietam scene z baru. Takze sily na akcje z nieboszczykiem sie znalazly.

Pozyjemy, zobaczymy... Osobiscie jestem ciekawa kolejnych odcinkow.