PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162875
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

1. Czy każdy pojedynczy odcinek serialu stanowi odrębną historię?
2. Czy serial przypomina segmentacją film?
3. Czy każdy odcinek serialu kończy się rozwiązaniem sprawy i happy endem?
4. Czy serial jest w jakimś stopniu tajemniczy i zaskakujący?
Będę wdzięczny za odpowiedzi.

ocenił(a) serial na 7
zawpork

[SPOJLER] Cały sezon to jedna, długa fabuła. Serial kończy się swoistym happy-endem i jest bardzo tajemniczy.

ocenił(a) serial na 10
duraq

Można dodać, że w trakcie oglądania wciągasz się w historię i sam zaczynasz kojarzyć pewne wątki.
Polecam serial ;)

ocenił(a) serial na 9
pako_4

Na pewno pooglądam. Od piątku zaczynam oglądać.
Kurde, przeczytałem spojler :/ Dobra, trudno :P
Czyli de facto odcinki się ze sobą łączą, a każde kolejne są kontynuacją.
Myślałem, że będzie to serial, którego fabuła w jakimś stopniu przypomina tę fabułę z Dr House.

ocenił(a) serial na 10
zawpork

Większość odcinków kończy się w najmniej oczekiwanym momencie (przynajmniej moim zdaniem :P). Są one kontynuacją, ale na tyle jest to fajnie zrobione, że daje do myślenia i z niecierpliwością czekało się na następny odcinek. Jeżeli lubisz filmy gatunku 'thriller' to powinien ci przypaść do gustu. Dużo znajomych było zawiedzionych pierwszym odcinkiem, że mało się dzieje, że taka ponura atmosfera, ale moim zdaniem to jest właśnie klimat tego serialu który, albo pokochasz, albo znienawidzisz. :)

ocenił(a) serial na 9
pako_4

Ten serial obejrzałem dzięki nieoczekiwanym zakończeniom. To bardzo wyjątkowe w tym gatunku. Przeważnie spodziewasz sie tego jak sprawy się potoczą.
Tutaj ani trochę...Również polecam. Chciałbym kiedyś zagrać w takiej produkcji O!