PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 163194
7,9 65 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Bardzo mnie śmieszą oceny seriali po pierwszym odcinku i ciągle porównania, utyskiwania, zawody i inne żale.
Mam zasadę, że serial oglądam w całości, albo wcale. Nie cykam po jednym odcinku na tydzień.
Właśnie jestem po.
I pod ogromnym wrażeniem.
Sezon pierwszy - rzucający na kolana, choć na początku trochę dłużący sie. Nie jestem fanką MMC ani WH. Lecz potrafię docenić ich rewelacyjną tutaj grę, chociaż nie umiałam aż tak związać się z postaciami, ani jakoś szczególnie polubić. Świetna fabuła, klimat, zdjęcia, muzyka. 9/10.
Sezon drugi - od pierwszej chwili było wiadomo, że z jedynką nie ma NIC wspólnego. Więc po grzyba porównywać.
Należy spojrzeć na 2 jako na odrębny byt.
Ciekawie napisane postaci trójki głównych bohaterów. Zagrane bardzo dobrze, bo, na Boga, nie trzeba być Alem ani innym Robertem, czy Marlonem, aby w świetnym serialu zagrać.
Klimat dwójki, muzyka, zdjęcia, wszystko świetne, do niewielu rzeczy można się przyczepić.
Może i temat korupcji trochę ograny, może bohater wojenny o zniszczonej psychice już gdzieś występował. Ale co z tego?
Dla mnie sprawnie i szybko prowadzona akcja, z odcinka na odcinek wciągająca coraz bardziej i bardziej.
No i postać, dzięki której nie mogłam się oderwać od ekranu.. Vince. Aktor, którego nigdy nie lubiłam, nie ogladałam, grywający z reguły w głupawych komedyjkach.
Uważam, że tutaj zagrał rolę życia.
Bardzo ciekawa i niejednoznaczna postać, kibicowałam mu do końca.
I on i druga seria mają u mnie 9/10.
I zaznaczam, że jest to moje subiektywne zdanie i nie muszę powielać schematu - matko, jaka/I jestem zniesmaczona/i drugim sezonem, bo do pięt nie dorasta pierwszemu.

ocenił(a) serial na 8
grazyna_gajecka_gg

No Vice zagrał rolę życia rzeczywiście,mozna powiedzieć,że ciągnął cały film i właśnie dzięki niemu drugi sezon można zaliczyć do udanych choć Farell też dał radę.

ocenił(a) serial na 9
aronn

Owszem, też uważam, że Farrell dał radę.

ocenił(a) serial na 10
grazyna_gajecka_gg

Jestem po drugim obejrzeniu pierwszego sezonu (dzisiaj skończyłem ostatni odcinek). Drugiego do tej pory nie oglądałem, ale od jutra zacznę - czeka mnie kolejne mam nadzieję 8 wspaniałych wieczorów :) Później tylko czekać na trójeczkę.

ocenił(a) serial na 9
rusiano

No to ciekawa jestem Twojego odbioru 2 sezonu. Ja też chyba po raz drugi obejrzę jedynkę. Miłych seansów.