PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162859
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Nie wiem czy znajde tu kogoś kto zgodzi się ze mną, ale dawno nie widziałem tak dennego serialu.
Jeszcze nigdy pomimo 3:30 na zegarku i chęci spania przy dobrym serialu nie udało mi się usnąć.
Tutaj na 3 lub 4 odcinku zasnąłem. Nie trzymał mnie w napięciu, jakoś specjalnie też mogłem
wytrzymać bez tego co sie stanie w następnym odcinku. Według mnie postać Rusta jest świetna,
rola McConaughey to zdecydowanie jedyna dobra rzecz w tym serialu. Koniec kropka.
Szczerze powiedziawszy aż jestem zdziwiony faktem, że tak wysoko stoi w rankingu seriali.

ocenił(a) serial na 10
Pixel050201

Pieprzysz bzdury. Serial jest bardzo dobry. Po Breaking Bad nie widziałem lepszego.

ocenił(a) serial na 3
Koneek

Może grzeczniej? Widać lubisz rozwlekłe historie o niezbyt wartkiej akcji.

ocenił(a) serial na 9
Pixel050201

A Ty widać takich nie lubisz. Nad czym tu dyskutować?

ocenił(a) serial na 10
Pixel050201

Odsyłam w takim razie do Spartacusa.

ocenił(a) serial na 10
Pixel050201

Detektyw Najlepszy serial jaki ogladalem

Pixel050201

Jestem pewien że znajdziesz grupę która się z tobą zgodzi, ale tak ocena nie jest przypadkowa i ta twoja grupa będzie niszowa. Na świecie jest nawet grupa która ciągle twierdzi że ziemia jest płaska i t są idioci natomiast ta twoja grupa ma po prostu inny gust

brzeszczot_3

hoho odezwała sie wielka filozofka hahaha

ocenił(a) serial na 3
Pixel050201

Pixel, ja się z Tobą zgadzam. Ładne, dobrze zagrane, rozwlekłe, nadęte badziewie o niczym. Usypiałam na nim notorycznie i z trudem dotrwałam do końca, omal mnie nie zanudził na śmierć. A zakończenie woła o pomstę do nieba.

ocenił(a) serial na 10
Pixel050201

Serial jak któryś z użytkowników tu zaznaczył nie dla każdego. Są tu trudne kwestie poruszane z kryminologi, kryminalistyki, dużo symbolizmu, odnoszenia do symboliki biblijnej więc z pewnością nie każdemu takie kwestie które pokrywają z tym co na ten temat piszą w podręcznikach akademickich. I jeśli ktoś twierdzi, że nie było tu akcji odsyłam do NCIA i tego podobne będziecie mieli dużo akcji i bezsensowne dialogi. Serial niewątpliwie dla ambitnych. Co do zakończenia na swój sposób był nieprzewidywalny - jeżeli przewidywali krytycy tego zakończenia - że zakończenie "powinno" być zaskakujące = to czyli było zaskoczenie :P. Logika - wiadomo dlaczego im się nie podoba :)

ocenił(a) serial na 10
Pixel050201

Jeśli mam być szczera to pomimo tego że masz dobre chęci i chcesz się przekonać do serialu - odpuść sobie, bo jeśli od samego początku cię nie wciągnął to nie ma sensu na siłę szukać powodu dla którego miałbyś krzyczeć z zachwytu. Mi się serial podobał i dla mnie jest rewelacyjny ale mój mąż zasnął na kilku odcinkach, pogubił się w fabule, nie wiedział kto jest kim. Denerwowały go metafizyczne wywody Rusta które były nudne dla niego a dla mnie były innym spojrzeniem na pewne rzeczy i bardzo lubiłam tego słuchać. Dlatego jeśli nie lubisz wątków kryminalnych pomieszanych z religią, metafizyką - może poszukaj jakiegoś innego serialu? Czysta akcja bez wywodów na temat sensu życia itp. Jestem w stanie uwierzyć że ten serial nie trafia do wszystkich na swoim własnym przykładzie - dla mnie True Detective był rewelacyjny a dla mojego męża średni.

Pixel050201

tez usypiam, albo trzeba lubic kryminalne albo ludzie sami sie nakrecaja na te seriale i daja te 9 jedni od drugich