PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=829258}

Devs

2020
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 13437
7,7 44 krytyków
Devs
powrót do forum serialu Devs

Pierwszy odcinek - całkiem ciekawy. Dobre wejście. Aktorzy dobrani. Piękna muzyka. Super ujęcia.
Drugi odcinek - idzie w dobrym kierunku. I nagle pojawia się ON. Z dwoma innymi.
Patrze i nie wierzę. Nie wierzę w to co widzę. Ktoś pomylił gatunki. To już nie jest SF, tylko jakieś mity i legendy.
Trzeci odcinek - spotkanie się dwóch stron ( kiedyś zimnej wojny ) - profesjonaliści działają jakby byli w przedszkolu i pokłócili się o czerwony klocek.
Są na tym świeci ludzie, którzy potrafią dojechać dobry pomysł. Widać w nich profesjonalizm i zaangażowanie.

ocenił(a) serial na 4
nig_2

Co do pana J, to nie mam pretensji. Jest postacia historyczna, jakis taki biedak mogl byc, tak sie nazywac i dokladnie lazil, gadal i tak zginal, watpliwe jest kim niby naprawde byl itp. Mniej kontriwersyjny jest jako postac historyczna, zyjacy czlowiek, od takiego Szekspira. Co do drugiej czesci wypowiedzi, zgadzam sie. Zachowania bohaterow, szczegolnie w warstwie intrygi szpiegowskiej, zagrozenia zycia tragiczne, smieszne, zenujace w obliczu porownania z tym czego nas nauczyly przez dekady rozne filmy poruszajace taki temat. Niby programistka, niby wiedzaca czym jest praca dla roznych takich firm, wywiadow, zachowanie tajemnic, a zachowuje sie jakby byla przedszkolanka, ktora przypadkowo natknela sie na intryge... Pakuje sie z glowa i nogami w sytuacje gdzie przecietny czlowiek by siedzial cicho i w ogole zapomnial, ze cos sie domyslil, widzial. A jak probuje wkrecic zloli, to sie nijak do tego porzadnie nie przygotuje, nie wybierze sobie i nie nauczy sie symulowac jakiejsc choroby. Do tego ta baba mnie cholernie irytuje, jako postac, chlopczyca i glupawa wlasnie z tymi swoimi zachowaniami i narazeniem otoczenia. 4 odcinki i na razie nie widze powodow do wielkich zachwytow. Ogolnie moze byc, ale zadne och i ach, do tego do domyslenia sie po jednym dwoch odcinkach o co stawka, a potem dosc lapotologicznie. Twisty to mi robil Raport mniejszosci albo Holistyczna Agencja Det., a nie ta prostota fabularna.

ocenił(a) serial na 8
alisspl

No jednak jednomyślności historyków nie ma, chyba że mówimy tylko o kręgu historyków chrześcijańskich.

Mnie zadziwia, że twórcy są tak ograniczeni, że akurat tykają Jezusa, nie np Buddy, Mahometa. Jak dla mnie jeden kij, ale ta monotematyczność odwołań, trochę nudzi.

nig_2

Zgadzam sie po pierwszym odcinku też byłem zajarany ale im dalej tym gorzej. Po cichu licze że sam pomysł różnych koncepcji świata uratuje ten film.

ocenił(a) serial na 8
djblank

I wszystko na to wskazuje. Pierwszy odcinek mnie na maksa wciągnął ale kolejne mi się rozjeżdżają. Czekam na rozwój sytuacji.