Zobaczyłem cały sezon. Bardzo przyjemnie się oglądało. Tak jak pierwsze sezony. Szkoda, że tak szybko się skończyło. Po finałowym odcinku pozostał smutek bo mimo 10 odcinków znowu się wkręciłem w życie bohaterów.
Dla tych którzy obejrzeli finałowy odcinek - Myślicie, że skuszą się na kolejny sezon? W internecie chęć jest ogromna. Na reddicie w ankiecie przy ok. 2 tys ludzi 98% zagłosowało ze by chciało
Ps. Oczywiscie moja ocena nie jest obiektywna bo jestem fanem dextera
Nie wiem właśnie, czy się skuszą na nowy sezon skoro za kilka miesięcy Dexter ożyje, a OS miało być przedśmiertnymi wspomnieniami. Z jednej strony bardzo bym chciał kontynuację, ale z drugiej, zakończenie było świetne - Dexter awansował, Deb znalazła swoje przeznaczenie, Harry jest z nimi by się cieszyć ostatnimi dniami życia, Brian znalazł swoją rodzinę i będzie ich obserwować.
Problem jest taki ze zebrali lepsza obsade niz w oryginale i generalnie zrobili cos na znacznie wyzszym poziomie niz new blood, ale nic z tym dalej nie moga zrobic, bo wiadomo ze ojciec za chwile umrze, brat dexa ciula zrobi itd. Ewentualny sezon 2 moglby byc jedynie na temat walki Dexa z jakims morderca, deb w szkole, chociaz tutaj nie wiem jak to wyglada z osia czasu, czy stary jeszcze wtedy dychal.
Moga tez sprobowac pokazac, ze smierc Ojca, to bylo zabojstwo ale nie wiem czy napisza to jakos wiarygodnie. No i zrobic z przelozonej Dexa jakas zabojczynie, zeby sie nie okazalo, ze brali Buffy tylko dla kilku scen gdzie lata z teczka.
W sumie troche opcji jest, pytanie czy napisza to jakos wiarygodnie no i kluczowe, czy serial z tak droga obsada na siebie zarobil, bo Dexter nie jest marka pokroju BB albo GoT wiec finansowo nie sadze zeby bylo rozowo.
Przed wyjściem tego serialu, obejrzałam znów od początku Dextera wszystkie sezony i z tego co pamiętam, to Dextera poznajemy w momencie, kiedy mija 10 lat od śmierci ojca, także trochę czasu jest :) Jeśli kręciliby jeden sezon na rok jak to kiedyś było, to trochę sezonów można wyczarować.
Na bank będzie 2sezon. Nie dokończyli historii z ostatniej sceny. Dexter nie dowiedział się o swojej matce,bracie itd. A Brian na bank wykonczył Harrego... Tam jest jeszcze dużo do opowiedzenia :)
No właśnie nie może się o matce ani bracie dowiedzieć bo dopiero w oryginalnej serii odkrył prawdę na ich temat. Co do Briana wykończającego Harrego: znów kłania się oryginał, Harry popełnił samobójstwo jak zobaczył ,, projekt" Dextera na własne oczy. Moim zdaniem kontynuacja jest totalnie zbędna, wykorzystali ile się dało i dalej to już by było na siłę i odcinanie kuponów. Niech lepiej porządnie zrobią Ressurection bo to jak dwa razy nam zafundowali już beznadziejny finał dla takiej świetnej postaci to jest zbrodnia