Już wkrótce dziewiąty sezon Dextera. Jakie macie oczekiwania? Ja po ostatnich sezonach niewielkie, ale nie skreślam tego serialu. Nie pamiętam już dokładnie końcowki ostatniego sezonu, ale czy Dexter nie jest ściganym przez policję przestępcą? Raczej ciężko byłoby mu się ukryć nawet w takiej małej mieścinie. Chyba, że uciekł do Kanady. No nic, zobaczymy co serial będzie miał do zaoferowania.
Dexter nie jest ściganym przestępcą. Jego zbrodnie nigdy nie wyszły na światło dzienne, policja nie ma więc o nich pojęcia. Dodatkowo upozorował własną śmierć na morzu, więc uznano go za zmarłego - nikt go więc nie szuka.
Jestem ciekawa jak rozegra się kolejny sezon, mam nadzieję, że nie będzie porażki. Cały serial kibicowałam jednak emocjonalnej stronie Dextera, liczyłam, że jednak spotka go szczęście, ale rozumiem jego decyzję w finałowym odcinku. Ciekawe więc, czy kolejny sezon skupi się wyłącznie na zbrodniach. Odliczam :-)
Oczekiwania mam takie żeby kolejny raz Showtime zostawiło otwartą furtkę na kolejny sezon. Jeśli sezon 9 okaże się sukcesem to napewno mają już w zapasie gotową scenę zapowiadającą ciąg dalszy.
W ostatnim odcinku 8 serii mogli zakończyć że popełnił samobójstwo ale dokręcili scenę w tym tartaku bo wiedzieli że nie zarzyna się kury znoszącej złote jaja.
Dla fanów był to jasny sygnał- on jeszcze wróci. No i doczekaliśmy się.