PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10004514}

Dexter: Nowa krew

Dexter: New Blood
2021 - 2022
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 14431
6,5 11 krytyków
Dexter: Nowa krew
powrót do forum serialu Dexter: Nowa krew

Fajnie było znowu pooglądać Dextera, ale jak czytałem zapowiedzi twórców, że wreszcie godnie zakończą historię Dextera, że rozwalą internet, o się spodziewałem czegoś naprawdę mocnego, na miarę zakończenia 4 sezonu. A ten sezon jest niestety bardzo schematyczny i przewidywalny, niczego nowego czy specjalnie ciekawego nie ma do zaoferowania, obejrzeć się da i nawet dobrze przy tym bawić, ale równie dobrze mógłby nie powstać i nic by się nie stało. Trochę za mało, jak na wielki finał...

Kuba_64

W porównaniu do poprzedniego zakończenia, to chyba jednak jest lepsze. Dexter dostał drugą szansę żeby spędzić czas z synem i przez chwilę poczuć jak to jest mieć rodzinę, która go akceptuje. Jednocześnie pokutuje za wszystkie swoje grzechy. I te jako seryjniak i te prywatne. Owszem można to było jeszcze trochę pociągnąć, ale wszyscy pamiętamy co się działo po poprzednim zmęczeniu materiału. Może lepiej że Dex już gryzie ziemię?

ocenił(a) serial na 6
hornet

Dla mnie problemem było to, że ten sezon był strasznie grubymi nićmi szyty, od początku można się było domyśleć dokąd wszystko zmierza i twórcy niczym nie zaskoczyli. Wydawało mi się, że nakręcili ten sezon tylko po to, żeby na siłę uśmiercić Dextera. Już chyba wolałem poprzednie zakończenie gdzie przynajmniej było jakieś niedopowiedzenie.

Poza tym wszystko wskazuje na to, że oni będą to ciągnąć dalej, tylko z Harrisonem.

ocenił(a) serial na 9
Kuba_64

Nakręcili ten sezon dla pieniędzy (przede wszystkim) a potem by dać nam dobre zakończenie ;)
Co im kompletnie nie wyszło.

Będzie spin off z harrisonem (oby dali innego aktora, błagam) i żeby Dexter pojawiał się w jego głowie, wtedy to obejrzę.

Ten sezon pobił rekord oglądalności showtime i dextera więc chętni są...

Mogli zrobić 2 sezony spokojnie, ale moim zdaniem nie chcieli, bo stawiają wszystko na jedną kartę czyli spin off póki są na fali oglądalności, bo gdyby np. Powstał 10sezon z Dexem, a oglądalność spadła by drastycznie to wtedy spin off nie miałby sensu, a kręcęnie kilku nowych sezonów też nie miałoby sensu stąd moim zdaniem 1 krótki sezon, a teraz spin off (obstawiam na początku 2023) róbcie screeny ;)

P. S
Finał był nielogiczny, były błędy w fabule, Dexter nie zachowywał się jak Dexter, a nawet taka Angela na końcu nie zachowała się jak ona...
I w dodatku sama rozwiązała zagadkę kto był rzeźnikiem z zatoki, a kilkaset policjantów tego nie umiało dokonać (prawidłowo)

Finał miał rozwalić internet... Hm w sumie rozwala, od negatywnych komentarzy na zagranicznych forach ;)

ocenił(a) serial na 6
guli_radom

Powiedzmy szczerze,ze Dexter bronil sie glownie odtworca gl roli i kontynuacja bez niego nie ma sensu,nie obroni sie.