Sądzę, że twórcy serialu poszli po linii najmniejszego oporu, lub serial nie miał oczekiwanej oglądalności, więc został anulowany, co mnie osobiście dziwi, ponieważ całość, poza ostatnim odcinkiem, była świetna. Uśmiercenie Logana, ucieczka Dextera i jego śmierć z rąk syna, było totalnie nielogiczne, tym bardziej, że Dexter bardzo łatwo mógł oczyścić się z zarzutów. Tytanowa śruba mogła zostać "podrzucona" przez Kurta, który przecież spalił mu chałupę, następnie "uciekł" z miasta. Mając na uwadze, że znaleziono w jego kryjówce zwłoki zabitych przez niego dziewczyn, łatwizną byłoby zrzucenie na niego również winy za zabójstwo Matta.
Na oglądalność narzekać akurat nie mogli była jeszcze większa niż za poprzednich sezonów
Dexter: New Blood is averaging 7 million weekly viewers across platforms, topping all seasons of the original run and ranking as Showtime's most streamed show of all time in weekly OTT viewership
Z zabójstwa Caldwella by się wyplątał, ale wiedział, że z odkrycia jego tożsamości Bay Hard Butchera się nie wywinie, jeśli Miamo Metro wejdzie do gry.
Właśnie tak myślałem na początku ale teraz się zastanawiam i może i by się wywinał bo co tak naprawdę mieli na niego? 2 zastrzyki z ketaminą podobne do tych u ofiar rzeźnika? To raczej za mało.
I całe mnóstwo osób, które podejrzewało, a wręcz mogło poręczyć że Doakes nie był rzeźnikiem. Co innego, kiedy Dex grał ze swoimi w kotka i myszkę, a co innego kiedy już ktoś rzucił na niego oskarżenie. Swoją drogą, jakby tak nakręcili jeszcze jeden odcinek z Dexem w sądzie to też by mogło być ciekawe.
Zeznania Harrisona, który zeznałby przeciwko niemu, gdyby go wcześniej nie zabił. :p
Właśnie było mega logiczne. O ile Harrison miał problemy psychiczne, o tyle był moralnie normalny i dopuszczał zabijanie morderców , ale nie niewinnych ludzi. Motyw zabijania w imię ochrony mu pasował a Dex miał na sumieniu całą masę niewinnych ofiar (co widać w retrospekcjach - doakes, laguerta, Deb, brakowało tylko Rity , nie wiem czy aktorka miał spine z twórcami bo powinna być pokazana)