Dexter: Zmartwychwstanie: Sezon 1 Dexter: Zmartwychwstanie sezon 1, odcinek 10

Dexter: Zmartwychwstanie | And Justice for All

8,7 243  oceny
8,7 10 1 243
Dexter: Zmartwychwstanie
powrót do forum s1e10

Jak można..

ocenił(a) serial na 7

Spieprzyć zakończenie kolejnego sezonu trzeci raz z rzędu. Dexter został już: drwalem, zabity, a teraz jest jak Deadpool. I rozumiem że na tym bogatym wypaśnym jachcie nie było nikogo kto by go pilnował. Plus zakończenie wątku z rozpruwaczem, który jest kpiną z widzów.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Na górze impreza,cała masa policjantów a on na dole spokojnie ćwiartuje karzełka a potem spokojnie nie zauważony przez nikogo wychodzi z rezydencji z jej właścicielem w workach foliowych. Chociaż wstęp do nowego sezonu zrobili niezły - Dexter z aktami seryjniaków do upolowania odpływa sobie wolny.

ocenił(a) serial na 10
Marcin5800

W nowym sezonie powinni pociągnąć wątek Batisty- co robił u Pratera ? Dlaczego ten go zabił ( odciski na broni ) Może on jednak miał rację odnośnie BHB ? Ta policjantka powinna to dalej drążyć albo sam Quinn powinien się za to wziąć kiedy dowie się o śmierci przyjaciela. Niestety tak się nie stanie.

ocenił(a) serial na 7
Marcin5800

Ogólnie z tymi aktami, to miałem wrażenie że np zabrał Ala i tak z cztery inne. Jeszcze sobie to bardziej przejrzę, jak będzie za tydzień oficjalna premiera. No i w sumie na co mu one ma google i Reda znalazł szybciej niż Charlie. Mam nadzieję że nowy sezon zacznie się od poćwiartowania Ala, to też mnie wkurzyło liczyłem na taki fajny ending sezonu że Dex go wytropi. A nie ze będzie robił za Deadpoola i gadał do widzów w jakimś "smętny"oświadczeniu. Quinn za to nie jest debilem jak Angel i raczej nie będzie chciał dołączyć do Angela. Jeszcze odnośnie ćwiartowania to tak imprezę było słychać a jak Dex walił w drzwi nic nie było słychać, jakieś takie dziwne to było. Jakby nagle przestało być pomieszczenia dźwiękoszczelne, a jak go kroił znów zaczęło być.

ocenił(a) serial na 7
Robert831231

No jak otwarł drzwi, to pomieszczenie przestało być dźwiękoszczelne...

ocenił(a) serial na 7
zbyhu1

yhy

Robert831231

Aż założyłem tu konto żeby wam odpisać, co wy za głupoty piszecie? Wy chyba sam trailer oglądaliście a nie odcinek

Marcin5800

Nie będzie ciągnięcia wątku Batisty tak jak nie było ciągnięcia wątku Laguerty. Po prostu uznają, że zwariował i tyle.

Marcin5800

Wstęp do sezonu też był z akcjami w stylu "nieśmiertelny i niewidzialny". Po hotelu chodził jak duch, stał za ścianą jak śledczy przeprowadzali rozpoznanie. Ogólnie cały sezon trąci mocnym science fiction.

ocenił(a) serial na 1
perun_6

po 1 i 2 sezonie to ten serial z każdym kolejnym coraz bardziej fantasy się staje. Teraz czekam tylko na walke dexteraz z samym diabłem

ocenił(a) serial na 7
Asz_Musialem

Jedna z książek Dextera zdaje się jest sporym fantasy :)

ocenił(a) serial na 4
Marcin5800

I dlatego dałeś ocenę "10" ? Ten sezon to ogromny zlepek scenariuszowych kpin i dziur. Niektóre sceny są tak naiwne że aż boli to oglądać. 

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Kocham naszą Polską mentalność :D Dałby wam ktoś wyspę tropikalną w prezencie to byście marudzili że piasek wszędzie wchodzi i że za gorąco. Na szczęście ten rewelacyjny serial który w końcu wrócił na właściwe tory zebrał bardzo wysokie oceny i wbrew mam forumowe płaczki będą kolejne dwa sezony. Mam nadzieję że równie dobre jak ten, który dla mnie był rewelacyjny.

Chess4

Zgadzam sie z Tobą i nie rozumiem tego marudzenia. Niech wszyscy internetowi znawcy sami zrobia jakis serial jak tacy mądrzy.

ocenił(a) serial na 7
Chess4

Ja uważam, że finał nie dowiózł i nic mojego zdania nie zmieni, tak samo jak koniec new blood i 8 sezonu. Takie "mocne" 5/10

Chess4

Jakby nie było masz dużo racji. W pierwszym serialu Dexter też można było przyczepić się do mnóstwa wątków i co z tego??? New blood tak sobie mi się podobał , zmartwychwstanie podoba mi się bardziej. Jest nieco inny niż sam Dexter ale też jest zacny. Nie ma co szukać dziury w całym jest dobrze a może i nawet średnio czyli super. Najpierw był płacz że po Dexter że nic nie powstało, następnie marudzenie przy new blood że taki se że za krótki że Dexter umiera. Po tylu latach wraca nowy bo ludzie nie mogli przeżyć jego śmierci no to zrobili Resurrection a tu znowu marudzenie. Zaznaczę tylko że to wszędzie tak się fani zachowują na świecie nie tylko w Polsce. Cieszmy się że kręcą i trzyma poziom serial. Osobiście uwielbiam  serial  Poirot i jak zacząłem się kiedyś zastanawiać i rozkładać na drobne różne sytuacje w serialu -to takie głupoty wyszły że aż strach . Dlatego przestałem to robić , to ma być rozrywka nie złote myśli Kanta

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Ale nikt tu nie mówi o zakończeniu, z pewnością będzie ciąg dalszy. Z tych jachtem to wiadomo, że mocno naciągane (choćby to, jak Dex nim sterował, skoro wcześniej pływał tylko zwykłymi motorówkami, przeskok jest, jak robisz sobie patent i płyniesz szybszymi, a co dopiero taką wielką maszyną...), ale to jest coś jak metafora, taka sama, jak w poprzednich dwóch finałach: sztorm na oceanie, w który wpływał symbolizował koniec Dextera, postrzelenie go przez Harrisona zmianę warty, a teraz widzom zachciało się raz na zawsze powiedzieć: on będzie żył wiecznie, stąd ten jacht, czyli pełnia możliwości! Wiem, że sam Clyde nie dotrzymał słowa, skoro po "New blood" mówił, że Dexter definitywnie nie żyje, ale who cares? Przecież to tylko serial, zabawa, sranie w branię no. Ja się tam cieszę, że Dexter wciąż poluje i ma się dobrze.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

przecież zostawił akta w piwnicy od niego z jego imieniem i nazwiskiem, szybko policja go namierzy :)

ocenił(a) serial na 7
Neciiova

Fantastycznie, człowiek o którym snuto teorie okazał się jakimś randomem, którego nawet nie pokazali w tym sezonie, super zakończyli ten wątek! :D

Robert831231

We wszystkich serialach z Dexterem jest pełno głupot do których można się przyczepić. Tu nigdy nie chodziło o jakiś super realizm, tylko o samą postać Dextera. Tak samo z tym jachtem, to po prostu pewna symbolika. Puszczenie oczka dla stałych widzów. Można tego równie dobrze nie traktować jako coś, co się wydarzyło. Zresztą w pewnym momencie sam Dexter przemawia do widzów, więc wiadomo, że to nie miało być realistyczne. Mógłbym się przyczepić jedynie jeśli Dexter zachowa ten jacht i w następnym sezonie będzie z niego korzystał. Wtedy to rzeczywiście byłaby przesada. Według mnie serial bardzo udany.

ocenił(a) serial na 6
Krexx

Po finale przypina sie od razu Dexter z tych najgorszych ostatnich seznow,przeciez to tak zle ze az niesmaczne,wy tego naprawdę nie widzicie?!Szok i jeszcze jak ta policjantka tańczy na koncu w takt swojej ulubionej poosenki jakas groteska i z ta swoja mina wykrzywiona w jakims dziwnym grymasie.

ocenił(a) serial na 9
aronn

Nie posraj się. Jak wy tak marudzicie przy każdym obejrzanym serialu czy filmie to aż mi was i waszego życia szkoda. Bo nie potraficie czerpać satysfakcji z obejrzanych treści które są wymyślone. Najlepsze jest to, że niejedne historie na faktach są bardziej przesadzone a wy za każdym razem szukacie dziury w całym. Serial jest w pyte i oglądało mi się go z ogromną przyjemnością. To ma być rozrywka a nie materiał do szkoleń i analiz.