Dexter: Zmartwychwstanie: Sezon 1 Dexter: Zmartwychwstanie sezon 1, odcinek 4

Dexter: Zmartwychwstanie | Mów mi Red

Call Me Red 1h 1m
9,0 646  ocen
9,0 10 1 646
Dexter: Zmartwychwstanie
powrót do forum s1e4

zanim wszedłem na forum tego odcinka to byłem przekonany, że za ten śmieszny "zjazd seryjnych zabójców" utrzymany w takim kiczowatym klimacie, to odcinek zostanie zjechany od góry do dołu, a tu proszę, oceny 9, 10 i zachwyty. No ale do rzeczy. Dexter przebrany za Reda biega po mieście z jego bluzą z oślepiającym kapturem, gdzie bardzo wyraźnie widać tą taśmę z ledami IR, szczególnie jak kaptur jest ściągnięty, a każdy policjant w mieście wie, że poszukiwany jest ktoś z taką właśnie technologią. Dialogi tych seryjniaków - tragedia, próba wprowadzenia na siły jednego tatuśka, żeby kontrastował ze swoją "profesją" i było to niby śmieszne, jedna hot laska, bo prawidła hollywoodu mówią, że musi być, i oczywiście uwiesiła się na Dexterze, ten koleś od tatuaży nieciekawy, ten jeden milczek może się rozkręci później. Chociaż Peter Dinklage w swojej roli gra dobrze i przekonująco. Fajny motyw z połączeniem faktycznych seryjnych zabójców z tymi z uniwersum Dextera, w sali trofeów. W każdym razie dla mnie to kiepski odcinek, powymyślane wątki na siłę, chociaż co trzeba oddać, dynamika fajna, nudów nie ma, jest ciekawie, ale... no na siłę trochę.

ocenił(a) serial na 10
tomekszy

skąd niby wiedzą o kapturze skoro ten ziomek blessinga nie pokazał nagrania policji?