1 sezon - sciganie Ice track killer
2 sezon - Dextera
a 3 sezon niby kogo ? kolejnego morderce ? bez sensu
Zamiast krytykować, sam byś spróbował prowadzić serial przez kilka sezonów.
Oto krótki opis wydarzeń z trzeciej książki "Dexter In The Dark":
The story begins when Dexter, investigates a double homicide at the University of Miami campus. Two female students are found burned and beheaded. Their heads are replaced by the ceramic heads of bulls. Though this is nothing out of the ordinary for Dexter, something about this murder frightens the Dark Passenger into silence, leaving Dexter on his own. As a series of similar murders takes place, a mysterious cult begins stalking Dexter, believing his "Dark Passenger" to be a threat to them based on their mythology.
Tylko, że z tego co widzieliśmy na przykładzie drugiego sezonu i drugiej książki (że były bardzo odmienne) trzeci sezon nie będzie miał z 3 częścią książki już totalnie nic wspólnego. I wg. mnie bardzo dobrze, bo książki, choć słabe nie były, to serial i tak jest od nich o kilka klas lepszy.
Z tym ze juz pierwszy sezon roznil sie od ksiazki, ktorej druga czesc nie ma zwiazku z serią. nie sadze za tym
aby oparto sie na trzeciej... przynajmniej nie dokladnie.
mimo ze wierze w autorów, tez mam pewne obawy co do tego jak serial sie potoczy.
Dla mnie to świetna sprawa, że książka i serial mają ze sobą coraz mniej wspólnego. Zawsze to więcej przygód, nowych wrażeń :).
A tak przy okazji, wielki szacunek dla autorów serialu za pomysł "ścigania" Dextera w drugim sezonie, który to przyćmił zapewne i samego Lindsay'a ;) Dla mnie - rewelacja, wszak ścigaja naszego głownego bohatera, a to musi być bardziej emocjonujące i takie własnie jest :) Aczkolwiek mam cicha nadzieje, ze tworcy skorzystaja jeszcze z pomyslow pisarza, zwlaszcza chodzi mi tutaj o wątek "mrocznego pasazera" Cody'ego oraz postać doktora Danco :).
Jestem swięcie przekonany, że autorzy nas nie zawiodą. Przecież "Dexter" jest jednym z niewielu wyjątków od reguły, że wszelkie ekranizacje książek, komiksów nie dorastają oryginałom do pięt. Ba, na poziomie fabularnym i dramaturgicznym przewyższa go o klasy :)
Pozdrowienia
Trzeci sezon może być o doktorze Darko (czy jakoś tak ;-) ) z "Dekalogu...". Barwna postać, tyle tylko, że ważną rolę stanowiła w jej sprawie postać sierżanta Doakes, dla którego twórcy powiedzieli "Game Over MADAFAKA".
Na razie nie ma żadnych informacji dotyczących trzeciego sezonu z tego co się orientuję. Wiadomo tylko, że będzie i że startuje we wrześniu.
Pierwsze odcinki pewnie ukażą się w sieci już w sierpniu, jak miało to miejsce przy okazji sezonu drugiego ;)
Odcinki w wersji PreAir, najprawdopodobniej się pojawią jeśli serial będzie nominowany do jakieś nagrody. Wtedy workprinty łatwo wyciekają. Nieco gorzej jest z kopiami dostarczonymi dziennikarzom.
Gdzieś coś czytałem, że z powodu Zabójcy z Chłodni i Rzeźnika z Zatoki Miami stanie się mekką dla fanów seryjnych morderców. Będą organizować konwenty itp. i to ma być tłem dla 3. sezonu.
Osobuiście wątpię, że serial bedzie miał wiele wspólnego z Derxter in the Dark. Może pojawią się jakieś wątki z Dekalogu... ale też wątpię. Liczę tylko, że często będziemy mogli oglądać samego Dextera w akcji
Zapraszam na nowe forum serialowe, na ktorym mozna podyskutowac z ludzmi miedzy innymi o Dexterze:) Jest tam tez baza seriali polskich jak i zagranicznych
www.serialeforever.fora.pl