PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203753
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

4 sezon ?

ocenił(a) serial na 9

Wiadomo już coś o 4 sezonie ? ;)
Pozdrawiam :P

ocenił(a) serial na 10
PitBull_3

Ja oglądam teraz drugi sezon na tvn. Już mi sie nie podoba że będzie 3 sezon. Jednak z drugiej strony mechanizmy przemian psychologicznych, człowieka ze skrzywioną psychiką, której wparto do głowy kodeks aby kontrolować niekontrolowane odruchy w wyniku drastycznych doświadczeń jako dziecko są wykonane rewelacyjnie. Widać jak bohater się zmienia i ma problemy z samym sobą. Z czasem zaczyna doświadczać nowych odczuć itd itd mógłbym pisać i pisać... i zaczynam się cieszyć że będzie sezon nr 3. ALE BŁAGAM... nie więcej bo to przegięcie już będzie... nie chcemy mody na sukces tylko fajny serial...

pele_5

Muszę Cię zasmucić, bo podobno ma być 5 sezonów Dextera, 4 sezon zacznie się pewnie jak zwykle od września, a jak będzie z jakością odcinków to zobaczymy. Pierwsze dwa sezony były na podstawie książek i były rewelacyjne, co do 3 sezonu, to wielu wypowiadało się, że nie trzyma poziomu. Nie, żeby był całkowicie beznadziejny, po prostu nieco gorszy od poprzedników. 4 sezon na pewno będzie, bo o ile dobrze pamiętam na końcu finałowego odcinka 3 sezonu była zapowiedź sezonu 4, tak, że już od dawna to planowali, a jak im wyjdzie to zobaczymy.

ocenił(a) serial na 9
puz219

Więc ciekawe jaki będzie finałowy odcinek :D

ocenił(a) serial na 10
puz219

"Pierwsze dwa sezony były na podstawie książek ..."- nie wiem skąd masz taką infornację ale zwyczajnie jet ona nieprawdziwa.
O ile mozna mowic, ze pierwszy sezon powstał na podstawie książki, to przy drugim trzeba zaznaczyc, ze jedyne co łaczy ksiązkię i serial to głowny bohater;p. Drugi sezon serialu jest zupełnie inny niz 2 tom ksiązkowych przygód Dexa. Jesli chodzi o 1 sezon to nawet tu nie ma całkowitej zgodnosci fabuły serialu z ksiązką - pokrywają sie one moze w jakis 80%.
Z drugiej strony polecam ksiazki- zwłaszcza 2 jest świetna:)
pzdr

wariatadam

Jakby się uprzeć, to jeszcze 2 sezon i 2 książkę łączy to, że Doakes śledzi Dexa. Ale jeśli patrzeć na szczegóły, to nawet 3 sezon i 3 książka mają ze sobą trochę wspólnego xD

ocenił(a) serial na 10
PitBull_3

O 4 sezonie na razie wiadomo tyle co nic. Producentka powiedziała tylko tyle, czego każdy sam mógł się domyślić.

„W tym sezonie Dexter będzie musiał sobie poradzić z tym, czy seryjny morderca może mieć wieść spokojne życie wraz ze swoim ‘mrocznym pasażerem’? Innymi słowy, czy Dexter może mieć to wszystko, czego doświadcza co dzień każdy z nas? Więc postanowiliśmy zebrać te wszystkie codzienne sprawy oraz dylematy i wcisnąć je między potrzeby Dexa.” – powiedziała Sara Colleton.

W kolejnym sezonie pojawi się też nowa postać. Będzie to bohater, dzięki któremu dowiemy się wielu nowych rzeczy na temat Dextera, a sam seryjny morderca będzie musiał przez niego podjąć kilka wyjątkowo trudnych decyzji. W międzyczasie jego dzielna siostra Deb, nieświadomie zacznie odkrywać tajemnice swojego brata. Dążąc do zdobycia kolejnych informacji o swoim ojcu dowie się kim była prawdziwa matka Dextera, i co łączyło ją z Harrym.

Colleton zapytana o to, czy Dexter nie będzie musiał podjąć radykalniejszych (czyt. pokrojenia i wrzucenia do wody) środków wobec swojej siostry, odpowiedziała: „Nie wyobrażam sobie tego. Dexter i Deb to najlepsze, serialowe rodzeństwo!”

Źródło: Hatak.pl

Od siebie dodam tyle, że na hatak.pl nie uwzględnili jednego ważnego słowa określającego nowego bohatera. Antagonista, czyli będzie on przeciwieństwem Dex'a. Choć i to nam mówi niewiele. Przeciwieństwem, ale w jakim sensie? Zależy od tego czy producentce "Dexter'a" chodzi o klasyczne znaczenie tego słowa.

ocenił(a) serial na 9
Trisste_

Oby było ciekawie. 2 sezon uważałem za najlepszy i zacznę go jeszcze raz oglądać. 3 sezon w kratę był jak dla mnie. Mało zabijał (np. nie pokazali jak bierze krwi ofiar i chowa do pudełeczka, mało ofiar) i dobiło mnie jak zabił tego gościa co zrobił zdjęcie córce Rity :)

ocenił(a) serial na 8
PitBull_3

2 sezon był również według mnie najlepszy. Trzeci powinien być ostatnim.. No ale cóż. W dobie międzynarodowego kryzysu trzeba szukać dobrych sposób na zarobienie pieniędzy. Zobaczymy co z tego wyjdzie..

lukasz471

Mógłby pokroić tą Deb, przynajmniej by się coś działo. W pierwszym sezonie byli odważniejsi i nigdy nie było wiadomo co się stanie. Teraz to już bardziej mi przypomina te CSI i inne gnioty. Oby chociaż to było lepsze od 3 sezonu, który był już naprawdę ogromną obniżką formy.

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Macie problem ludzie , jak wam się nie podoba to nie oglądajcie , zmusza was ktoś ? Proponuje obejrzeć sobie 3 sezon kilka razy , może wtedy co niektórzy zrozumieją ... bo moim zdaniem , był on dobry , nie rewelacyjny jak poprzednie dwa , ale miał w sobie to coś , i śledziłem uważnie każde poczynania Dexa , i będę śledził dalej bo ten serial jest genialnym i mam nadzieję że będzie nawet więcej niż 5 sezonów ,choć to mało realne.
Co do 4 sezonu ,to z tego co czytam na różnych stronach , wygląda na to że będzie mocny ... Ja już się nie mogę doczekać premiery .

Fingolfin_3

A propo kiedy premiera 4 sezonu ?

ocenił(a) serial na 10
mr_blonde

27 września

ocenił(a) serial na 10
Barcelonismo

Najlepszy by sezon pierwszy!