Ja oglądam teraz drugi sezon na tvn. Już mi sie nie podoba że będzie 3 sezon. Jednak z drugiej strony mechanizmy przemian psychologicznych, człowieka ze skrzywioną psychiką, której wparto do głowy kodeks aby kontrolować niekontrolowane odruchy w wyniku drastycznych doświadczeń jako dziecko są wykonane rewelacyjnie. Widać jak bohater się zmienia i ma problemy z samym sobą. Z czasem zaczyna doświadczać nowych odczuć itd itd mógłbym pisać i pisać... i zaczynam się cieszyć że będzie sezon nr 3. ALE BŁAGAM... nie więcej bo to przegięcie już będzie... nie chcemy mody na sukces tylko fajny serial...
Muszę Cię zasmucić, bo podobno ma być 5 sezonów Dextera, 4 sezon zacznie się pewnie jak zwykle od września, a jak będzie z jakością odcinków to zobaczymy. Pierwsze dwa sezony były na podstawie książek i były rewelacyjne, co do 3 sezonu, to wielu wypowiadało się, że nie trzyma poziomu. Nie, żeby był całkowicie beznadziejny, po prostu nieco gorszy od poprzedników. 4 sezon na pewno będzie, bo o ile dobrze pamiętam na końcu finałowego odcinka 3 sezonu była zapowiedź sezonu 4, tak, że już od dawna to planowali, a jak im wyjdzie to zobaczymy.
"Pierwsze dwa sezony były na podstawie książek ..."- nie wiem skąd masz taką infornację ale zwyczajnie jet ona nieprawdziwa.
O ile mozna mowic, ze pierwszy sezon powstał na podstawie książki, to przy drugim trzeba zaznaczyc, ze jedyne co łaczy ksiązkię i serial to głowny bohater;p. Drugi sezon serialu jest zupełnie inny niz 2 tom ksiązkowych przygód Dexa. Jesli chodzi o 1 sezon to nawet tu nie ma całkowitej zgodnosci fabuły serialu z ksiązką - pokrywają sie one moze w jakis 80%.
Z drugiej strony polecam ksiazki- zwłaszcza 2 jest świetna:)
pzdr
Jakby się uprzeć, to jeszcze 2 sezon i 2 książkę łączy to, że Doakes śledzi Dexa. Ale jeśli patrzeć na szczegóły, to nawet 3 sezon i 3 książka mają ze sobą trochę wspólnego xD
O 4 sezonie na razie wiadomo tyle co nic. Producentka powiedziała tylko tyle, czego każdy sam mógł się domyślić.
„W tym sezonie Dexter będzie musiał sobie poradzić z tym, czy seryjny morderca może mieć wieść spokojne życie wraz ze swoim ‘mrocznym pasażerem’? Innymi słowy, czy Dexter może mieć to wszystko, czego doświadcza co dzień każdy z nas? Więc postanowiliśmy zebrać te wszystkie codzienne sprawy oraz dylematy i wcisnąć je między potrzeby Dexa.” – powiedziała Sara Colleton.
W kolejnym sezonie pojawi się też nowa postać. Będzie to bohater, dzięki któremu dowiemy się wielu nowych rzeczy na temat Dextera, a sam seryjny morderca będzie musiał przez niego podjąć kilka wyjątkowo trudnych decyzji. W międzyczasie jego dzielna siostra Deb, nieświadomie zacznie odkrywać tajemnice swojego brata. Dążąc do zdobycia kolejnych informacji o swoim ojcu dowie się kim była prawdziwa matka Dextera, i co łączyło ją z Harrym.
Colleton zapytana o to, czy Dexter nie będzie musiał podjąć radykalniejszych (czyt. pokrojenia i wrzucenia do wody) środków wobec swojej siostry, odpowiedziała: „Nie wyobrażam sobie tego. Dexter i Deb to najlepsze, serialowe rodzeństwo!”
Źródło: Hatak.pl
Od siebie dodam tyle, że na hatak.pl nie uwzględnili jednego ważnego słowa określającego nowego bohatera. Antagonista, czyli będzie on przeciwieństwem Dex'a. Choć i to nam mówi niewiele. Przeciwieństwem, ale w jakim sensie? Zależy od tego czy producentce "Dexter'a" chodzi o klasyczne znaczenie tego słowa.
Oby było ciekawie. 2 sezon uważałem za najlepszy i zacznę go jeszcze raz oglądać. 3 sezon w kratę był jak dla mnie. Mało zabijał (np. nie pokazali jak bierze krwi ofiar i chowa do pudełeczka, mało ofiar) i dobiło mnie jak zabił tego gościa co zrobił zdjęcie córce Rity :)
2 sezon był również według mnie najlepszy. Trzeci powinien być ostatnim.. No ale cóż. W dobie międzynarodowego kryzysu trzeba szukać dobrych sposób na zarobienie pieniędzy. Zobaczymy co z tego wyjdzie..
Mógłby pokroić tą Deb, przynajmniej by się coś działo. W pierwszym sezonie byli odważniejsi i nigdy nie było wiadomo co się stanie. Teraz to już bardziej mi przypomina te CSI i inne gnioty. Oby chociaż to było lepsze od 3 sezonu, który był już naprawdę ogromną obniżką formy.
Macie problem ludzie , jak wam się nie podoba to nie oglądajcie , zmusza was ktoś ? Proponuje obejrzeć sobie 3 sezon kilka razy , może wtedy co niektórzy zrozumieją ... bo moim zdaniem , był on dobry , nie rewelacyjny jak poprzednie dwa , ale miał w sobie to coś , i śledziłem uważnie każde poczynania Dexa , i będę śledził dalej bo ten serial jest genialnym i mam nadzieję że będzie nawet więcej niż 5 sezonów ,choć to mało realne.
Co do 4 sezonu ,to z tego co czytam na różnych stronach , wygląda na to że będzie mocny ... Ja już się nie mogę doczekać premiery .