PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203836
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

7 sezon

ocenił(a) serial na 9

Prognoza na 7 sezon

1. Debra dołączy do Dextera i będzie mu pomagać w kolejnych zabójstwach, co jest zrozumiale, ponieważ raz już pozwoliła Dexterowi dokończyć swoje dzieło konkretnie w sezonie 5
2. Dexter zbliży się do siostry na tyle blisko że opowie jej o całej przeszłości, oraz o tym, co łączyło go z ojcem
3. Louis odkryje, czym tak naprawdę zajmuje się Dexter
4. Debra zacznie wykorzystywać Dexa do załatwiania własnych spraw
5. Dexterowi zacznie przeszkadzać Debra wiadomo jak to się kończyło w poprzednich sezonach jak kończyły osoby współpracujące z Dexterem
6. Louis zacznie rywalizacje z Dexterem i to będzie jego rywal w 7 sezonie
7. Debra domyśla się że zaczyna przeszkadzać Dexterowi wiec próbuje go wyeliminować.
Co wy na to ??

ocenił(a) serial na 9
matys2

1. Kretynizm kompletny, nie ma mowy o czymś takim.
2. To jest bardzo prawdopodobne.
3. Ten typ jest trochę podejrzany i trochę za sprytny - prawdopodobne.
4. Nie, ona taka nie jest.
5. Nie, w końcu to jego siostra, nie ma mowy żeby ją skrzywdził - bzdura.
6. Louisowi faktycznie może odbić, ale raczej nie aż tak.
7. Nie, bzdura.

Ogólnie parę rzeczy można faktycznie dość łatwo wywnioskować, co może się dziać w następnym sezonie, a co będzie 'motywem przewodnim'? No cóż, zobaczymy.

ocenił(a) serial na 9
Alexypk

1. Dlaczego nie Debra odkryje w sobie mrocznego pasażera i zacznie działać z Dexterem
4. Debra będzie maiła dość duże problemy w pracy z doprowadzaniem śledztw do końca wiec zacznie działać z Dexem i wymierzać sprawiedliwość na własna rękę
5. Dexter jest wstanie zrobić wszystko żeby jego tajemnica nie została odkryta
7. Debra zacznie czuć się dość dobrze w nowej skórze i ze swoim mrocznym pasażerem wiec nie będzie potrzebowała Dextera

Po za tym twórcy serialu muszą wymyślić coś naprawdę dobrego w 7 sezonie wiec myślę ze może tak być
Dodam coś jeszcze odnośnie wątku miłosnego Debry i Dexa, Debra zawsze kochała się w seryjnych mordercach ponieważ sama ma coś z seryjnego mordercy co odkryje w następnym sezonie.

ocenił(a) serial na 9
matys2

1. Zauważ, że Debra nie była świadkiem śmierci swoich rodziców, tak jak Dexter i Rudy, a jak wiemy, to utworzyło w nich 'mrocznego pasażera".
4. Może będzie miała sporo pracy, ale ona z charakteru nie jest taka by wysługiwać się innymi, a tym bardziej Dexterem. Myślę, że zacznie się go trochę bać.
5. Ale nie jeśli chodzi o jego siostrę.... Po prostu z nią szczerze porozmawia, o.
7. J/W - Debra nie będzie miała mrocznego pasażera!!!

ocenił(a) serial na 9
Alexypk

1. Możliwe ze właśnie to co zobaczyła uwolni w niej jej własnego mrocznego pasażera
4. Być może pojawi się sprawa w której nie będzie mogla sobie poradzić (np. brak dowodów winy do skazania przestępcy) i skorzysta z pomocy brata do jej zakończenia
5. Myślę ze na pewna z nią porozmawia i spróbuje jej wszystko wyjaśnić np. ze robi ł to dla niej i swojej rodziny by ich chronic
7. Jeśli całe to zajście nie wywoła w niej mrocznego pasażera to na pewno będzie musiała coś zrobić z Dexterem a wiemy co do niego czuje i będzie to dla niej bardzo trudne

użytkownik usunięty
matys2

Jasne, normalka. Widzisz morderstwo - wsiada mroczny pasażer i zaczyna się jazda, zostajesz seryjnym mordercą. Simple as that lol :DDD

ocenił(a) serial na 7
Alexypk

@Alexypk
1. Zauważ, że Debra nie była świadkiem śmierci swoich rodziców, tak jak Dexter i Rudy, a jak wiemy, to utworzyło w nich 'mrocznego pasażera".

Błagam, więc to znaczy, że jak ktoś sie nie skąpał w krwi za młodu, to znaczy że nie ma szans zostać seryjniakiem? To serial nam to dość namolnie podpowiada, ale wcale nie musi tak być.

@up

jw:)

ocenił(a) serial na 8
matys2

1. A skąd wniosek że Debra ma mrocznego pasażera. Nigdy nie było ku temu żadnych przesłanek. Idiotyzm

ocenił(a) serial na 9
modzel94

Możliwe ze właśnie to co zobaczyło uwolni w niej mrocznego pasażera zawsze tak było jak u dexa który widział śmierć matki wiec dlaczego u Debry miało by nie być podobnie widząc jak jej brat morduje z zimna krwią

użytkownik usunięty
matys2

Dokładnie. Wystarczy, że raz się zobaczy, jak szewc zabija szewca, to potem samemu będzie się zabijało szewców. To tak działa, reakcja łańcuchowa.

ocenił(a) serial na 10
Alexypk

ja sądzę że tak czy siak będzie jakiś dodatkowy przeciwnik. Luis owszem, namiesza, ale raczej będzie się bawił z dexterem w kotka i myszkę, może coś odkryje (albo już odkrył) i będzie to jednym z wątków.czy Luis kogoś zabije? Może dla doświadczenia tak, ale raczej nie seryjnie (chyba że dowie sie jaki jest dex i będzie chciał go naśladować)

Debra? Sądzę że są z nią dwa wyjścia - albo jej o wszystkim powie - albo tak ją zakręci, że się wywinie (np że Travis porwał małego i to jego zemsta) - choć to naciągane - raczej mu powie i Debra się odkocha, będzie czuła na poczatku obrzydzenie, ale go nie wyda (wystarczy przywołac finał sezonu 5).

Sądze że będa współpreacować prędzej czy później - ale nie w taki sposób jak w trzecim sezonie z Miguelem - czyli nie bezie Debra zabijać czy nawet mu w tym pomagać, ale razem może bedą rozwiązywac główną sprawę (może też sprawe z Luisem).

Szkoda że trzeba czekać aż 9 miesięcy. Można powiedzieć, że czuje się jak kobieta oczekująca upragnionego dziecka :)

ocenił(a) serial na 9
Coyotman

no niestety możemy sobie tylko gdybać i musimy czekać na kolejny sezon ale bardzo bym chciał żeby się sprawdziło kilka rzeczy o których napisałem

ocenił(a) serial na 9
matys2

ja mysle ze Louis jest bratem Dextera

ocenił(a) serial na 10
kasiula1313

Ja sądze ze Louis to Syn brata Dexa czyli Briana.
PS z twarzy nawet podobny

ocenił(a) serial na 9
Michal95_filmaniak

nie za stary jak na syna Briana?

ocenił(a) serial na 10
kasiula1313

Może, ale to jedyne sensowne wytlumaczenie jego fascynacji osoba Dextera przynajmniej dla mnie

ocenił(a) serial na 9
Michal95_filmaniak

a moze maja wspolnego ojca?

ocenił(a) serial na 10
kasiula1313

czy ja wiem pewnie bilogiczny ojciec wspominal by o tym Dexterowi gdy sie "spotkali"

ocenił(a) serial na 9
Michal95_filmaniak

no mniejsza z tym na pewno coś w tym jest...

ocenił(a) serial na 10
kasiula1313

byc moze ale jak dla mnie to staraja sie wycisnac jak najwieksza kase tak jak bylo z hary potterm z ostaniej czesci zrobic 2

ocenił(a) serial na 10
Coyotman

No proszę - całkiem nieźle mi poszło :D

ocenił(a) serial na 9
matys2

to się prorok znalazł, hahahaa

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 9
Michal95_filmaniak

A co wy na to ze Louis to syn Rity który wini Dextera za śmierć matki. Taka mała teoria.Fajnie jak by coś takiego się pojawiło.

ocenił(a) serial na 9
matys2

To żart czy jesteś tak głupi po prostu? ;)

ocenił(a) serial na 9
delh

czytając w inne posty o możliwościach ze Luis to brat dextera czy Briana to każda wersja jest możliwa z przymrużeniem oka każda możliwość jest prawdopodobna ale tak serio jestem ciekaw czemu Luis jest tak zapatrzony w dextera i czemu pragnie jego aprobaty :-)

ocenił(a) serial na 9
matys2

Ufff.... już myślałem, że poważnie piszesz.

ocenił(a) serial na 7
matys2

a mnie się podoba.

ocenił(a) serial na 8
matys2

Wątpię by powielono, któryś z motywów wykorzystanych w poprzednich sezonach jak np. wciągnięcie kogoś w fach Dexa czy też rywalizacja Dexa z Doakes'em. Na bank Debra będzie przeżywała wewnętrzny konflikt i od tego zacznie się S07.

ocenił(a) serial na 10
matys2

Debra według mnie będzie miała rozterki psychiczne odnośnie Dextera, pewnie będą siebie unikać . Louis(gość od gry tak?) jest nieźle pokopany i okaże się mordercą- psychopatą . Na koniec Dexter zginie śmiercią bohatera lecz jego postępki i złe czyny spadną na ręce Luisa więc jego syn nie będzie musiał się wstydzić za ojca - Debra to zatuszuje i przebaczy bratu.

ocenił(a) serial na 8
kryptykfilmow

Myślałam że ostatni odcinek ujawni nieco więcej o Louisie, a zakończyło się na tym jak Travis znalazł tę przesyłkę przeznaczoną dla Dextera... Bardzo prawdopodobne jest, że Louis to syn Briana, bo rzeczywiście jest podobny... z kolei nie mam pojęcia jak rozwiążą problem z Debrą.
Głupi Dexter, wybrał na miejsce zabicia Travisa teren który pare dni wcześniej był przeczesywany przez policję, w dodatku Debra tego samego dnia kazała mu tam 'posprzątać' więc mógł wykminić że to troche niebezpieczne... ale myślę że cały sezon prowadził do tego momentu, często pojawiał się Harry który mówił Dexterowi że ten za dużo ryzykuje i w końcu się doigrał. Do tej pory wszyscy którzy poznali 'prawdziwego' Dextera kończyli na jego stole (z wyjątkiem Lumen), ale żeby to samo miało stać się z Debrą... byłoby ostro!

ocenił(a) serial na 10
margrete

Gdyby postąpił tak z Debrą to byłby niechlubny koniec - choć i tak jest bliski(opcja że czyny Dextera nie pójdą na jego konto jest moją jedyną).

ocenił(a) serial na 8
kryptykfilmow

Zauważyliście scenę gdy luis podaje dexterowi adres wyszukiwarki która jest lepsza od google, wydaje mi się że mógł ją specjalnie stworzyć lub kontrolować i przechwycać wszystkie słowa i zdania które Dexter wyszukuje, Ciekawe?

ocenił(a) serial na 9
p_wolanski

Racja dobry sposób do kontrolowania Dextera myślę ze Luis uprzykrzy trochę życie Dexterowi i namiesza w jego sprawach lub będzie sprawdzać wszystkie wcześniejsze dochodzenia którymi zajmował się Dex

ocenił(a) serial na 7
p_wolanski

Niezły pomysł.

ocenił(a) serial na 8
margrete

Przecież to, że Louis jes synem Briana jest kompletną bzdurą. Brian był niewiele starszy od Dexa, więc ewentualny syn Briana nie mógłby być w takim wieku. Ej heloł.