Nie chce 3 sezonu chociazbym jeszcze poogladal to wiem ze tez przesadza i zrobia cos w stylu losta czy Prison breakapierwsze 2 sezony bylyy fajne 1 oczywiscie najleprzy ale 3 psul obraz serialu w/g mnei powinni przestac puki maja cos naprawde dobrego...
Ja się nie mogę doczekać 3 serii, wydaje mi się,że w niej będziemy mogli zobaczyć prawdziwego Dextera, który staje się " mistrzem", panem samego siebie i zaczyna żyć według własnych zasad. Myślę, że scenarzyści raczej nie będą chcieli wracać do wątków z poprzednich sezonów, nie licząc oczywiście jakichś wzmianek.Mieliśmy już konkurencje Dextera, mieliśmy Dextera wymykającego się wymiarowi sprawiedliwości...myślę, że w 3 serii dostaniemi zupełnie innego Dextera, który sam będzie wybierał swoje ofiary i w nosie będzie miał , czy są to "dobrzy czy zli" ludzie, będzie kierował sie własnym instynktem, a jego morderstwa nie będą usprawiedliwione przestępczą działalnością ofiar, będzie zabijał tych, których smierć sprawi mu najwięcej przyjemności, przestanie być sympatycznym kilerkiem z zasadami, a stanie się mrocznym, psychopatycznym mordercą z obrazu Lili, choć nie pozbawionym humoru...i to moim zdaniem będzie zło to w czystej postaci.A swoja drogą ja lubiłam momenty, kiedy z Dextera wychodził ten "potwór", np kiedy uderzył Poula patelnia w 1 serii, kiedy groził Lili, kiedy wykrzyczał Doaksowi " it is over when I say it is". No ale może się mylę...może scenarzyści rzeczywiście pójdą w ten ślub z Ritą, i ogólnie sielanki ciąg dalszy.
nie należy porównywać seriali "lost" czy "Prison break" do Dextera. Choćby dlatego, że Dexter powstał na podstawie książki Jeffa Lindsay'a. Dwie serie powstały na podstawie ksiażek "Demony Dobrego Dextera" i Dekalog Dobrego Dextera". Trzecia seria ma powstać na podstawie własnie trzeciej ksiażki Jeffa Lindsay'a z serii pt. "Dexter in the dark". Dlatego nie uważam, ze trzecia seria bedzie gorsza od poprzednich. Pozdrawiam wszystkich fanów tego serialu i liczę na więcej serii.