Ja również, tak jak większość fanów Dextera, odczuwam swoiste rozczarowanie całym ósmym
sezonem. Moje rozgoryczenie byłoby może mniejsze, gdyby twórcy zakończyli ten jakże barwny
serial w nieco inny sposób. Wydaję mi się, że całe jego zwieńczenie pozostawia jednak swego
rodzaju furtkę dla powstania kolejnej części. Jak myślicie, czy powstanie dziewiąta seria o
najbardziej znanym, filmowym, psychopacie świata?
Tego przewidzieć się nie da, ale sądzę, że scenarzyści umyślnie sprokurowali zakończenie, które pozostawia otwartą furtkę... Łatwiej napisać pierwsze zdanie scenariusza nowej serii pozostawiając bohatera przy wyrębie lasu niż na dnie oceanu...
Film fabularny nie byłby wcale takim złym pomysłem. W końcu, po co zabijać kurę, która znosi złote jaja?
Tak, sitcom o przygodach Dextera na Alasce, spotka Konstabla z "Na południe" i razem przeżyją wiele dzikich przygód. You serious? ;)
Sarkazm zupełnie niepotrzebny. Nikt nie jest w stanie określić co scenarzystą przyjdzie do głowy. W każdym razie raczej chodziło mi o rozwinięcie wątku psychopatycznego mordercy. I moje pytanie uderzało raczej w ten deseń. Choć każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.
ja bym chciał ale w gruszki na wierzbie nie wierzę... i tak by już nie wiedzieli co nakręcić. Teraz to w sumie temat rzeka. Bo dyskusje na temat zakończenia serii będą długo prowadzone i każdy rzuci swoje 3 grosze.
Przy "24 godziny" mówiono że ósmy sezon był ostatnim a tu po 3 latach proszę, będzie dziewiąty, może po jakimś czasie i Dexter powróci
"Dexter" już raczej nie ale nowy serial "Harrison" jak najbardziej . Moim zdaniem Dexter przeżył tylko i wyłącznie dlatego , by na nim głównie opierała się fabuła 1 sezonu wspomnianego przeze mnie nowego serialu ;) . A tak na serio to stworzenie czegoś takiego na pewno przyciągneło by fanów Dextera , więc oglądalność byłaby na pewno na wysokim poziomie . Showtime nie zrezygnuje raczej z tego pomysłu , bo tak jak napisał użytkownik ZmoRa "po co zabijać kurę , która znosi złote jaja?". A jeśli już ten nowy serial miałby powstać , to dobrze by było , gdyby scenarzyści poświęcili więcej czasu na napisanie scenariusza , który nie będzie zawierał takich ilości absurdów , jaki przyniósł nam 8 sezon Dexa.