Siemaneczko wszystkim chciałem zapytać jakie seriale polecacie w stylu Dextera ? Choci mi o grę aktorską jak i o samą fabułę . W tym serialu można było znaleźć wszystko od komedii po dramat i wszystko według mnie w najwyższym wydaniu
Hm. Dużo osób porównuje "Mr.Robot" do "Dextera", więc właściwie mógłbyś spróbować. Serial jest nowy i kilka dni temu zakończył się dopiero pierwszy sezon. Mnie osobiście serial bardzo przypadł do gustu. Wewnętrzne rozkminy bohatera, niedostosowanie społeczne, podwójne życie, "uzależnienie"... Więc jak sam widzisz dużo wspólnego mają, tylko to już nie seryjny morderca a haker komputerowy ;)
Tak teraz popatrzyłem i zapowiada się ciekawię napewno spróbuję . A polecasz może coś starszego ? Starszego w tym sensie że już wyszedł cały serial . Bardzo lubię robić sobie nocki gdzie oglądam po parenaście odcinków a nie kiedy nawet cały . A z tym była by krótka frajda :)
Jedyne co przypomina mi w jakimś stopniu "Dextera" i ma już zakończone wszystkie sezony to serial "Breaking Bad", który notabene gorąco polecam. Świetna gra aktorska, również i w tym przypadku bohater prowadzi podwójne życie, jest w nim i dramat i akcenty komediowe... możesz spróbować, a nuż się spodoba :)
Oglądałem już Breaking Bad właśnie przez niego poznałem Dextera szukając właśnie podobnego serialu :D
Aaa więc to tak :D Widzę, że w tej kwestii mamy podobnie. Sama zaczęłam od "Breaking Bad", a dopiero potem wskoczyłam na "Dextera". Między tymi dwoma zdążyłam obejrzeć parę interesujących seriali jednak nie były one niestety długimi produkcjami, ale mogę polecić:
- "Black Mirror", "Fargo", "Sherlock", "Better Call Saul" (spin-off Breaking Bad), no i "Mr. Robot".
Ale tak jak mówię, produkcje są krótkie, a z tego co pisałeś wyżej szukasz długich (najlepiej zakończonych) historii. Mogę także polecić "Homeland", który obejrzałam po "Breaking Bad", ale to już odbiegła tematyka od obu tych seriali ("Breaking Bad", "Dexter"). Jednak mimo wszystko przypadł mi do gustu.
Niedawno sama skończyłam "Dextera" i teraz zamierzam znowu podjąć kolejnego ciekawego serialu, mam na swojej liście ich parę, wszystkie mają więcej niż 3 sezony więc może i ta lista zaciekawi i ciebie :D:
- Rectify
- Banshee
- Ray Donovan
- The Americans
Niestety nie jestem w stanie ci zagwarantować, że produkcje będą w twoim typie, bo sama jeszcze ich nie obejrzałam i tak naprawdę idę "w ciemno" :D Zakończonych seriali jako takich trudno mi ci polecić, bo tych co liczą więcej niż 3 sezony znam tylko "Breaking Bad", "Dexter", "Six Feet Under".
Właśnie skończyłem oglądać "Breaking Bad" i mam zamiar obejrzeć "Dextera" także podobnie jak wyżej oby było warto :D
Swoją drogą polecam Sons of Anarchy.
Napewno obejrzę wszystkie polecone przez ciebie seriale bo widzę że mamy podobne gusta :) A tak jeszcze zapytam czy znasz może jakieś seriale podobne do Dextera ale pod względem całej tej policji ? Bardzo spodobało mi się to że jeszcze pokazane w Dexterze jak wszystko wygląda za biurem i na miejscu zbrodni . A oglądałem już CIA Los Angeles bo bardzo mi się spodobali aktorzy którzy traktowali siebie jak braci a inne części CIA mi nie podpadły a podobają mi się takie wątki . Tylko od razu uprzedzam nie pisz o The Wire ponieważ próbowałem ten serial oglądać i on mnie po prostu usypiał :D
Hmmmm na ten czas nic godnego nie przychodzi mi do głowy ale jeśli tylko coś znajdę dam ci znać :)