czy te postacie ktore widzial , ojciec , brat czy widzial je naprawde czy to tylko taki dodatek do filmu , co myslicie ?
mam jedna pieprzoną schizofremie zaburzania emocjonalnie prosze puść to na antenie
nie, to bylo na zasadzie jego wymian duchowych, w glebi siebie rozmawial z ojcem... tak to zostalo pokazane, jakby byl schizofrenikiem mialby tez inne urojenia
Wydaje mi się, że twórcom mogło chodzić o to, aby w sposób prosty, jasny i czytelny pokazać, iż Dexter przeżywa konflikty wewnętrzne; zastanawia się, rozważa, stara się wybrać najrozsądniejszą opcję. Przywoływanie postaci zza światów jest "dobre" również z tego względu, iż nie każdy śledzi losy tytułowego bohatera od pierwszego odcinka - niektórzy widzowie mogą zatem nie wiedzieć o istnieniu tzw. kodeksu, roli jaką odegrał ojciec Dexa, bracie-mordercy etc.
A po co doszukiwać się głębszego sensu? Osobnik X ma chwilę, siada przed tv, akurat to puszczają, to ogląda...
To dobre pytanie, zawsze jak oglądałem ten serial ze znajomym się nabijaliśmy z tego jak Dexter gada z Harrym, ale to taki dodatek do filmu, tak naprawdę nikt nie wiedział o nic o naturze Dextera więc się radził i rozmawiał ze zjawą swoim ojcem