PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202983
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

...że kolacja i doktor Vogel rodem jak u doktora Lectera? "Ufam, że nie ma tu wegetarian." ;]

ocenił(a) serial na 10
blood9

Haha no scena była dobra ;P Dr. Vogel i 3 morderców psychopatów przy stole, a co do Dr. Vogel to bardzo podobne zachowanie ma do Dr. Lectera nawet akcent mają nieco podobny.

ocenił(a) serial na 8
Elena00

Ale zwracając na to uwagę czy jednocześnie kierujecie podejrzenie że to ona jest neurochirurgiem? bo ja śmiem twierdzić że tak i nie będę zawiedziony jeśli mam rację.

ocenił(a) serial na 9
wlodar03

Właśnie chciałam o tym napisać post!. Obejrzałam zapowiedź kolejnego odcinka i tak mi się wydaje, że to ona. ^^

ocenił(a) serial na 10
asiunia176

Nie wypowiem się bo przeczytałam wyciek scenariusza na filmwebie :P

ocenił(a) serial na 9
wlodar03

Od początku sceny, w której Vogel tak ochoczo zapraszała całą trójkę na kolację i sposób w jaki została ta kolacja przedstawiona, byłem przekonany, że ich wszystkich otruje :P

ocenił(a) serial na 10
elocienias

a ja, ze jedzą te kawałki mózgów

ocenił(a) serial na 8
wdsieniemiesci

haha ja to samo pomyślałem. Ogólnie szkoda mi Zacha i sądzę że to ona go zabiła. Miała go odwieźć więc nie spodziewał się tego ale po co ? hmmm.... prowokacja Dextera ? Ogólnie gdy trzymała ten słoik z kawałkiem mózgu Zacha dla mnie bardziej przypominało to jak oglądanie trofeum niż prezentu od neurochirurga. Dam sobie rękę uciachać że to ona. Co do Dextera i Hannah .... zawsze do niego pasowała ale kłopoty z policją :P

ocenił(a) serial na 10
wdsieniemiesci

Kiedy Hannah zapytała Vogel od czego wzieło się jej zainteresowanie psychopatami ta zręcznie wykręciła się od odpowiedzi. Obstawiam że miała taki przypadek w rodzinie i tym się zajeła tak jak Dexter krwią. Ten co wycina mózgi okaże się jej synem.

ocenił(a) serial na 9
wlodar03

W zwiastunie jest mowa o "zabijaniu posłańca" i chyba wtedy Dex usypia Vogel w jej mieszkaniu. Jestem gotów stwierdzić, że Neurochirurg to ktoś bliski Vogel, może ktoś z rodziny - przy kolacji nie chciała powiedzieć skąd jej zainteresowanie tą specjalizacją. Czyżby jakaś rodzinna trauma?

ocenił(a) serial na 10
wlodar03

No nie? Wydaję się być bardziej psychiczna niż tych 3 morderców razem wziętych :)
Nie zdziwiłabym się gdyby w jej specjale( obiadek) kryły się dobrze przyprawione móżdżki pod pierzynką w sosie własnym. SMACZNEGO!:)

ocenił(a) serial na 10
wlodar03

Jeśli Vogel okaże się Brain Surgeonem to będę mocno rozczarowany. W jednym z wcześniejszych odcinków była scena, w której Evelyn zastała paczkę z kawałkami mózgów pod drzwiami i była tym faktycznie zaskoczona (a nawet lekko przerażona), więc zrobienie z niej BSa byłoby oszukaniem widza i mocnym niedociągnięciem w scenariuszu. Póki co najbardziej pasuje mi Oliver, "chłopak" Cassie, wtedy całość trzymałaby się kupy - bo wprowadzenie zupełnie nowej postaci też niezbyt mi pasuje.
A to, że Vogel zna BSa to niemal pewne - pewnie jest jednym z jej "produktów". Kobita jest ostro porąbana, a Charlotte Rampling gra ją wręcz fantastycznie. Scena z obiadem była mistrzowska, dokładnie takie czarnego humoru w Dexterze brakowało już od jakiegoś czasu.

ocenił(a) serial na 10
Dr_Schultz

czarny humor był o wiele mocniejszy (zakrawał niemal o groteskę - ale to na plus) przy samochodzie ze zwłokami, scena świetna :D

ocenił(a) serial na 10
Sylwiaczek666

Tu się w pełni zgadzam, skomentowałem akurat scenę z obiadem, bo przewijała się w temacie. W tym epizodzie było kilka scen z czarnym humorem, które bardzo mnie rozbawiły i to właśnie one podniosły ocenę odcinka. Scena ze zwłokami w bagażniku, pomimo przygotowania przez Zacha kill roomu, była faktycznie genialna. Ja osobiście bardzo żałuję, że odcinek siódmy i część ósmego zmarnowano na wymuszony wątek Hanny. Zach był dużo lepszą postacią (zresztą w s08e07 imo najlepsze sceny były właśnie z Zachiem), lepiej byłoby gdyby dostał jakiś odcinek na zasadzie old-time-Dexter - pościgu za jakimś zabójcą. Teraz czuję niedosyt tej ciekawej postaci i jednocześnie ekstremalny przesyt Hanną (kurde, może i Dex ją kocha, ale i tak np. Lumen dużo bardziej by mi pasowała w 8 sezonie - a jeszcze lepiej jakby żadnej z nich nie było).

ocenił(a) serial na 10
Dr_Schultz

O rany... mam wrażenie, ze czytam własne przemyślenia :D

BTW dziewiąty odcinek byłby genialny, gdyby nie Hannah oczywiście... ech

ocenił(a) serial na 7
blood9

Klimat podobny ale u Hanibala jest wytwornie, wykwintnie i widac, ze pysznie;) tu nie sprawili, ze zoladek przypomnial mi o sobie;))