Zdążyłem się zorientować, że Dexter jest dobrym serialem (jak zresztą wszystkie Showtime`a), ale nie lubię scen rodem z horrorów (poćwiartowane zwłoki, wydłubane oczy, itp.), po prostu się ich boję. Czy jest w nim dużo takich scen? Proszę o szczerą odpowiedź .
Jest dość dużo trupów, poodcinanych kończyn, trochę krwi.. ale tak jakoś makabrycznie nie jest. Byłam do 'Dextera' negatywnie nastawiona, a teraz to jeden z moich ulubionych seriali. Dodam, że nie lubię horrorów, które zamiast być straszne, są obrzydliwe. Polecam.
Nie ma strachu. Jak już Dex robi coś hardcore'owego to widzimy np. ścianę jak krew na nią pryska, albo jego twarz. Oglądaj śmiało.
PS.Też nie trawię slasherów i gore
Moim zdaniem jeśli chodzi o sceny "egzekucji" wykonywanych przez Dex'a to ten serial jest nawet do przesady ugrzeczniony. Moim zdaniem pod względem dawki makabryczności Dexter jest wyjątkowo lajtowy, to już bardziej makabryczną scenę widziałam we Władcy Pierścieni, który w TV jest puszczany o 20:00 (scena bombardowania grodu odciętymi ludzkimi głowami).
Aj, dwa razy "moim zdaniem", przepraszam tych bardziej wrażliwych na poprawność stylistyczną ;)
Serial jest lajtowy bo w sumie to głównym wątkiem serialu jest psychika bohatera- nie egzekucje, a jeśli chodzi o "zabójcze" sceny to moim zdaniem spokojnie mógłby być emitowany o 20:00.
pozdro.