PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 205 tys. ocen
8,2 10 1 204617
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Witam. Zobaczyłem 5 sezonów. Podobały mi się sezony 1,2,4. Jednak ogólnie nie uważam serialu za wybitnego. Czytając opinie, mogę wywnioskować że sezony 6,7,8 są słabe? Czy warto tracić czas na nie i oglądąć? Czy może najlepiej przeskoczyć na ostatni odcinek 8 sezonu i zobaczyć jak się serial skończył?

użytkownik usunięty
arturro_3

nie warto XD

Chyba pozostanę na oglądaniu finałów sezonów 6,7,8 sezonu a resztę sobie odpuszczę

ocenił(a) serial na 9
arturro_3

Najgorsza z możliwych opcji - nie będziesz czerpał absolutnie żadnej satysfakcji z oglądanych odcinków, ponieważ nie będziesz w stanie niczego docenić :(

ocenił(a) serial na 9
arturro_3

W 7 sezonie jest ukazana przemiana Debry i Dextera, podobnie i w 8 sezonie, mówiąc pokrótce. Lepiej odpuść sobie oglądanie serialu jeżeli nie pokochałeś dotąd żadnej z postaci - Debry, Dextera, Masuki, Batisty itd, itd... Obejrz kolejne sezony gdy będziesz chciał - nie widzę sensu w patrzeniu na coś na siłę :) Ja osobiście 4, 7 i 8 sezon lubię najbardziej w przeciwieństwie do większości ;)

ocenił(a) serial na 10
agdama

Zależy od Twojego podejścia do serialu. Nie będę Ci opisywał poszczególnych wydarzeń, ale według mnie sezon 6 był bardziej niż dobry. Fajna tematyka, zawsze coś takiego mnie kręciło. Siódmy sezon też był całkiem okej, teraz nie skupia się on tylko na Dexterze, lecz jeszcze bardziej na Debrze niż kiedykolwiek, a końcówka myślę, że jest dość mocna :) No i wreszcie sezon ósmy. Jeśli lubisz postać Debry taką jaka jest, to przygotuj się na nieco inną jej formę. Ogólnie jak na sezon finałowy serialu, z którym się zżyłem, to skończyłem oglądać z niedosytem, a powiedziałbym nawet, że z leciutkim rozczarowaniem, ale generalnie wciągnęło mnie to i kupiłem to co mi serwował od początku. Jeżeli nie masz pomysłu na inny serial, a Dexter wciągnął Cię wystarczająco, byś został z nim na dłużej, to według mnie warto ;)

ocenił(a) serial na 6
arturro_3

Zdecydowanie nie warto. Skoro widziałeś piąty sezon to już masz przedsmak tego co jest dalej. Z dalszych serii tylko 7 wybija się trochę ponad resztę, ale i tak daleko jej do sezonów 1,2,4. Na twoim miejscu zobaczyłbym ostatnie 2 odcinki 8 sezonu, oszczędzisz sobie masę czasu i zażenowania.

ocenił(a) serial na 8
arturro_3

Myślę, że 6 i 7 sezon możesz obejrzeć. Wcale jakoś nie odstają od tych poprzednich. Dopiero ósmy sezon jest zdecydowanie najsłabszy ze wszystkich i taki niemrawy. Wygląda to tak jakby aktorzy żegnali się ze sobą. Nic się tam nie klei, Dexter nie ma już tej swojej rutyny (praca, a później własne śledztwa i hobby ;P).