Witam, borykam sie z drobnym problemem. Otóż slyszalem ze w Dexterze z sezonu na sezon jest gorzej. Obejrzalem pierwszy, drugi sezon i bylem pod wrazeniem. Fajny. Obejrzalem trzeci... juz gorzej, czwarty mnie porwał, piąty zaś juz znowu srednio. Patrzac po ocenach na filmwebie wlasnie 1,2,4 maja najwiecej ulubiencow, wiec moj gust pokrywa sie z czescia uzytkownikow, nie wiem czy jest sens w takim razie brac sie za reszte ? Bo oceny to maja mizerne...
I stad pytanie do was - ogladac? czy nie , czy wziac sie za cos innego. Szkoda mi tyle obejrzalem Dextera i chcialbym skonczyc no ale jeszcze bardziej mi chyba szkoda czasu na mierne produkcje filmowe, wiec licze na odpowiedz i prosze BEZ SPOILERÓW.
Ogladac 6 sezon i reszte? Czy wziac sie za inny serial? jesli tak to jaki
szczerze powiem że 6 sezon jeszcze w miarę jest ,jednak 7 i 8 to bardzo daleko od 1 czy 2 sezonu ...ale oglądaj :)
jeśli chodzi o seriale to polecam te seriale :
Mentalista
Hannibal
Ray Donovan
Supernatural
Dexter jest Zajebistyyy. Polecam Prison Break jeśli nie ogladałś i rowniez Supernatural
skazanego i supernatural to w małym palcu mam :) świetne seriale ..ale powiem że w 7 serii jedynymi fajnym elementami byli Isaak Sirko i Hannah :D
Mentalista był fajny przez kilka pierwszych sezonów, potem zrobił się tak kiepski, że zakończenie serialu przeczytałam w internecie. Supernatural, owszem, ale tylko pierwsze 5 sezonów, bo potem jak zaczęli ciągnąć kasę to zrobiło się totalnie bez pomysłu.
5 sezon mentalisty byl slabszy niz poprzednie,6 narazie nie oceniam:) a supernatural wg mnie jest od oczątku do konca niesamowity:)
Zgadzam się z tym. Już piąty jest średni, a potem coraz gorzej. Gdyby serial skończył się na 4., miałby u mnie 10 ;)
A według mnie dwa ostatnie sezony są najlepsze (7 i 8) - przecież cały serial zmierzał właśnie do tego co się w nich dzieje! Według mnie prezentują bardzo wysoki poziom, oprócz sezonu drugiego.
Zdecydowanie najgorszy był sezon trzeci - absurdalny i bez pomysłu.
Moja rada - nie oglądaj za dużo seriali, bo przywiązywanie się na dłuższą metę do bohaterów jest po prostu męczące - to złodzieje czasu i nerwów. Lepiej oglądać filmy ;-)
Nie, absolutnie nie. Ja popełniłem ten błąd i kontynuowałem Dextera po 4 sezonie i bardzo tego żałuję. Psuje spojrzenie na serial.
Powiem tak 5 i 6 sezon są bardzo słabe, 8 to tragedia. Jedynie 7 jest wart uwagi, ale nie ma sensu przeskakiwać z 4 na 7 odsłonę... Zarówno fabuła i klimat są o wiele słabsze. Postać samego Dextera zupełnie się zmienia i to na pewno nie na plus; zaczyna być irytujący i zwyczajnie nie chce się go oglądać
Odpuść sobie drugą połowę serialu, bo nie warto.
Dzieki za zainteresowanie, ogladam 6 sezon jestem w połowie i ciekawy wątek z ta apokalipsa ale troche nudne to wszystko. Brakuje mi tego ze nie wiem kto jest zabójcą, tylko wiem i czekam az ich złapia co oczywiscie nastapi... bo przeciez inaczej byc nie moze. Nie bede sie chyba brał za 7 i 8 sezon skoro takie opinie dajecie jednak jakas czesc mnie jest ciekawa tego wszystkiego...
Niestety jestem typem kinomana który niecierpi średniej klasy kina, zbędnych scen dlatego też cięzko mi jest czyms zaimponować. Seriale jak Mentalista, Hannibal itd nie wiem czy mogą mnie zaskoczyć skoro widzialem cale breaking bad, gre o tron, walking dead, spartakus, house of cards, rodzine soprano, zakazane imperium, sherlocka, vikings... Czesc z nich jeszcze wychodzi więc będzie co oglądać w przyszlym roku.
Jesli chodzi o filmy, poleca jeden z was bym nie ogladał seriali a wzial sie za filmy. Problem w tym ze ja filmy wszystkie dobre widziałem. Moze poza horrorami, westernami, wojennymi bo nie do końca kręcą mnie te gatunki, ale nie omieszkałem klasyków obejrzeć. Planuje wziac sie za stare polskie kino, jako ze mam 20 lat i troche mnie omineło. Ale zdecydowanie wiekoszosc dobrych filmow widziałem, a seriale mnie interesuja szczegolnie ze wzgledu na wielowątkowosc fabuły i długość.
Mnie się 6-ty sezon bardzo podobał, moje klimaty. Nie lubię, jak ktoś pisze teksty w stylu "ten serial powinien się skończyć na X sezonie". Jak niektórzy już w X sezonie nie potrafili znaleźć ciekawych rzeczy, to trzeba było być na tyle mądrym, aby przestać oglądać przez następne X lat... Ale nie, lepiej oglądać ile wlezie, a potem odradzać oglądanie innym ;P Ty chyba aż tak krytycznie nie podchodzisz do serialu, widzę że potrafisz znaleźć plusy w 6-tym sezonie. Moim zdaniem po obejrzeniu zakończenia 6-tego sezonu będziesz zbyt ciekawy tego, co stanie się dalej i obejrzysz do końca ;P Ja obejrzenia 8 sezonów na szczęście zdecydowanie nie żałuję, ostatnie 2 były inne, miały swoje wzloty i upadki, ale zakończenie według mnie było dobre.
P.S. Po zakończeniu 6-tego sezonu daj znać jaką decyzję podjąłeś, ciekawa jestem czy dobrze obstawiałam ;D
Przylaczam sie - zakonczenie 6-tego sezonu bylo piorunujace, az zaklinalem czemu tak dlugo trzeba czekac na nastepny sezon, jeden z mocniejszych <o ile nie najmocniejszy, w sumie, bo serial obfitowal raczej w zakonczenia bez cliffhnagerow z sezonu na sezon>; zdziwilbym sie, jesli ktos po tym stwierdzi, ze nie bedzie ogladal xd
"Jesli chodzi o filmy, poleca jeden z was bym nie ogladał seriali a wzial sie za filmy. Problem w tym ze ja filmy wszystkie dobre widziałem. "
Nie ma szans bys obejrzal wszystkie 'dobre' filmy - zbyt ich duzo, i zbyt malo czasu na ich obejrzenie ; ] xd
Jestes pewny? to podaj mi dobry tytul ktorego nie widzialem. Za niektore sie nie bralem bo mnie nie krecą westerny z lat 60tych ale rankingi filmwebu przeleciałem nie raz w poszukiwaniu czegos nowego, wiadomo ze nie ogladalem dosłownie wszystkich dobrych filmow , bo dobry film to pojecie wzgledne, jednak chodzilo mi o to ze malo co moze mnie zaskoczyc.
W takim wypadku o gustach sie nie dyskutuje - jesli malo ktory moze Cie zaskoczyc to nie bede sie wstrzelal w Twoj gust filmowy ; ] <btw. ranking imDb tez mozesz przeleciec xP>
przelecialem, oceny sa jeszcze bardziej szalone momentami. kwestia gustu? moze i tak ale uwazam ze w pewnych kręgach gusta maja role drugorzędną. Tzn. jesli cos jest bardzo dobre, to nawet jak nie wejdzie kompletnie w gust, nikt nie powie ze jest słabe. Hejterzy mogą wylewac łzy, jednak niektore produkcje filmowe są dobre i kropka tu sie nie dyskutuje :P moga miec elementy ktore komus przypasują lub nie, ale nie zgodze sie by ktos powiedzial ze pulp fiction jest słabe, bo jemu sie nie podoba, wtedy dla mnie sie ktoś po prostu nie zna. mozesz sprobowac zaskoczyc mnie jakims tytulem, chetnie obejrze
Chocby wiekszosc filmow Akiry Kurosawy na czele z Siedmiu Wspanialych, Straz Przyboczna, Akahige czy Kagemusha : )
Film "Siedmiu wspaniałych" jest autorstwa Sturgesa, oparty na fabule "Siedmiu samurajów".
Oczywiscie, moj blad, tak to jest jak sie pisze szybko i bez zastanowienia <wiekszego xd> ; poza tym Siedmiu Wspanialych tez bardzo dobry film : )
No jestsem na 6tym , jeszcze 2 odcinki do konca tego mi zostaly. I dziwi mnie to ze ten profesor sie jednak okazal falszywy i ze to wszystko sprawka Travisa. Moze mi ktos to wytlumaczyc? Jak on sie sam przykuł ( gdy go dexter uwolnił potem) , to niby profesor go porwał, wychodzi na to ze on rowniez zabił swoja siostre? Wszystko sie troche po***przyło w tym wątku o zabójcach apokalipsy, az absurdalnie ze to jednak Travis chory, fajny zwrot akcji ze jednak wszystko inaczej sie okazało ale wydaje sie byc to lekko naciagane.