PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203148
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Jak Wam się podobał jeden z ostatnich już odcinków w tym sezonie?

ocenił(a) serial na 9
Eric_Theodore_Cartman

No to mała dygresja.
Ciekawy i szybko wysunięty wniosek, tym bardziej że jest to pierwszy mój komentarz który dotyczył promo następnego odcinka. Poprzednio wypowiedziałam się jedynie raz i to w odniesieniu do cudzej opinii. Ponadto, może Cię zaskoczę, ale to trzeci zwiastun jaki widziałam w ogóle. Nigdy nie mam wersji epizodów ze skrótem na końcu odcinka, więc muszę sama poszukać promo, abo je obejrzeć. W tym sezonie zrobiłam to pierwszy raz, być może dlatego, że rzeczywiście ekscytuję się c a ł y m serialem, w szczególności zaś piątym sezonem. Proszę więc nie oceniać mnie pochopnie, bo można się równie szybko pomylić, jak szybko wyciągnęło się wnioski...
Zadałam zwyczajne pytanie, osobom które również widziały zwiastun. Nawet oznaczyłam moją wypowiedź, tak, aby Ci którzy nie mają ochoty oglądać promo, nie dowiedzieli się przypadkiem co ono zawiera.
Niczego nie analizowałam, nasunęły mi się jedynie pewne przypuszczenia, nie byłam pewna co zobaczyłam, zadałam więc proste pytanie... Możesz mnie oświecić i pokazać tę moją ekscytację zwiastunem?
Skoro mimo wszystkich moich oznaczeń tak przeczytałeś mój komentarz, znaczy że nie stronisz aż tak, od nowości, ciekawostek i spoilerów, jak próbujesz nam tu wmówić. Skąd ta ekscytacja? Psujesz sobie zabawę? No cóż, Twój problem.
PS
Natalle, nie Natalie.

ocenił(a) serial na 10
natalle

Trochę za bardzo się wzburzyłaś. Po prostu mam już dość niektórych osób, które podniecają się każdą, najmniejszą nawet informacją o serialu i walą spoilerami na prawo i lewo (aż strach na forum zajrzeć). Jeśli Cię uraziłem, przepraszam. Pomyliłem się, mój błąd, czasami nawet ja się mylę. Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić Natalle (nie Natalie).

ocenił(a) serial na 9
Eric_Theodore_Cartman

Myślę że po prostu źle sformułowałeś swoją wypowiedź. Zapomnijmy o tym nieporozumieniu i cieszmy się wspólnie serialem :)

Eric_Theodore_Cartman

Odcinek lepszy, mimo to uważam że sezon dalej na poziomie 3(najsłabszego) coś tam się rozwija i zapowiada że finał będzie na prawdę ciekawy, mimo to akcja jest zbyt wolna. Czy wy też daliście się nabrać że jak Astor z koleżanką wchodziły do domu że to ktoś po Lumen ? Ja od razu wiedziałem że to ona tylko myślałem że jest z Codym.

Lecho1523

Dobry odcinek świetnego serialu. Podobała mi się rozmowa Dexter z Lumen przy śniadaniu. Co ty robiłeś jak byłeś w jej wieku?
Zabiłem psa sąsiada
Tego jej nie mów.
W końcu w życiu, Dexter pojawiła się osoba, z którą jest zupełnie szczery i z którą może rozmawiać nie tylko na temat swojej pracy itp., ale też na tematy związane z jego „hobby”. Bardzo mi się to podoba.

Także rozmowa Dexter z Debrą była świetna te nie dowierzanie Debry, że Lumen to tylko lokatorka – też bym nie uwierzyła. Było wręcz widać po minie Deb, że mu nie uwierzyła.

Debra z serii na serie staje się coraz lepszym detektywem, doskonale łączy wszystkie wątki i nie odpuszcza dopóki nie rozwiąże sprawy. Chociaż dziwne mi się wydało, że zamknęli sprawę, Boyda co prawda zidentyfikowali sprawce, ale nie złapali – dziwne, że ją zamknięto.

LaGuerda ona to potrafi zwalić na wszystkich winę, tylko nie na siebie. Powiedziała Deb o Quinnie tylko po to by ją zranić. Porucznik chroni Dextera przed Quinnem a to dobre.;-). Strasznie też podobała mi się scena Debry i Quinna w pokoju przesłuchań, powiedział jej wszystko, co wiedziała temat Dexter – a najlepsze w tym jest to, że te wszystkie jego podejrzenia są prawdziwe, ale to wiemy tylko my.

Quinne wycofał się w końcu ze współpracy z Liddym, który według mnie nie tylko nie przestanie śledzić Dexter, ale zacznie go szantażować!!! Zwłaszcza, że Quinne przestał mu płacić.

I ostatnia scena była szokująca. Ten spokój i opanowanie w głosie Jordana był wręcz mrożący. Zdaje mi się, że Dexter będzie musiał nieźle pogłówkować by się nie tylko zbliżyć do niego, ale też wymyślić jak się go pozbyć. Jest to w końcu człowiek, który nie tylko jest bogaty, ale też sławny a co najważniejsze wie, że Dexter go szuka i chcę zabić.

Zostały tylko 3 odcinki ciekawe, co wydarzy się dalej i czy wszystko naglę runie na głowę Dexter.

elex

Skala oceny do 10 to zdecydowanie za mało na ten serial! Cały odcinek trzymał w napięciu, a końcówka wstrzymała dech w piersiach.
CZekam na finałowe odcinki z niecierpliwością tym bardziej że polubiłam Lumen i jestem bardzo ciekawa jak skończy Jej postać.

Eric_Theodore_Cartman

Powiem krótko: REWELACJA! A promo kolejnego odcinka pokazuje, że finał sezonu będzie mocny. Chyba tym razem Dexter zostanie zdemaskowany. Prawdopodobnie przez własną siostrę i zostaniemy na kolejnych 9 miesięcy z dylematem Debry czy ma powiedzieć kim jest jej brat...

mobrebski

No dokładnie , serial miażdży ... ! Mam nadzieje ze będzie następna seria , a Lumen przeżyje. Laquerta to kawał wrednej baby , po tym co zrobila Debrze , śmiem twierdzić iż zrobila to dla swojego dobra! a nie dobra wydziału. Potym jak Chase powiedzia do lumen przez telefon tik-tik-tak , muszę przyznać ze zrobilo to na mnie ogromne wrażenie.

ocenił(a) serial na 9
Eric_Theodore_Cartman

Czy tylko ja mam wrażenie że "Lumen" gra jak klocek drewna? Myślałem że Batista się wypalił, że LaGuerta jest niewyraźna ale Lumen jest fatalna. W konfrontacji z Debrą zrobiła to co powinna czyli poszła sobie.

ocenił(a) serial na 10
komarrek27

Bałem się o ten serial, naprawde sie martwilem, ale ten odcinek byl tak niesamowity i bardzo w starym stylu, ze non stop czulem to niesamowite napiecie i poczucie ze plynie sie z historia. Tylko moment jak ktos sie wlamywal do domu, od razu podejrzewalem astor i codiego. Inne watki SWIETNE zgrane z caloscia,scena jak dex wyciągną parszywego ojczyma z radiowozu i groził mu śmiercią niesamowita!!! Nie wspominając jak to się dalej potoczylo:D

ocenił(a) serial na 10
Eric_Theodore_Cartman

Heh dawno nie powiedziałem na głos "JA PIERD***" po zobaczeniu odcinka. Dla mnie rewelacyjny.

użytkownik usunięty
Eric_Theodore_Cartman

Moim zdaniem dobry serial i odcinek 9 też super w sumie to dziś już odcinek 10 zobaczymy co będzie.